Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Duel între două maşini superbe din Italia şi SUA, Chevrolet Corvette şi Ferrari 458 Speciale

30 Aprilie 2022 - 16:47
Redacţia PiataAuto.md
Performanţa americană e întotdeauna un pic diferită faţă de cea italiană şi aşa e frumos să fie, diferit, cu personalităţi distincte. Dar generaţia actuală de Corvette a mers pe o reţetă mult mai europenizată, mai adusă pe vârful performanţei de o precizie supremă. Iar astfel şi un duel între un Corvette şi Ferrari devine mult mai intrigant.
Despre performanţa lui Corvette am spus asta pentru că modelul are un motor poziţionat median, înaintea axului spate şi în spatele habitaclului, aşa cum face Ferrari cu modelele sale, precum şi multe alte mărci italiene. Corvette-ul din duel e un Stingray cu motor de 6.2 litri V8, aspirat natural, cu 497 CP şi 630 Nm, dar în video se menţionează că ar avea 482 CP şi şi 612 Nm.
Ferrari are un motor de 4.5 litri V8, aspirat natural, care scoate 605 CP şi 540 Nm şi care e montat tot median. Ambele maşini au cutii automate cu dublu ambreiaj, ambele tracţiune spate.
Şi Ferrari a învins. Nu din prima încercare, dar a învins. Surprinzător e, însă, că a învins la doar 0.1 secunde diferenţă, deşi costă aproape de 3 ori mai scump decât Chevrolet. Aşa că acest Corvette a indicat un rezultat mai mult decât demn, nemaivorbind de faptul că în scurt timp vor începe şi livrările lui Corvette Z06, cu mai mulţi cai-putere. Vezi totul în video-ul de mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter