(VIDEO) Fabrica de motocicletele Ural îşi mută producţia din Rusia în Kazahstan, după 80 de ani ai fabricii din Irbit

26 Aprilie 2022, 13:15
Redacţia PiataAuto.md
Motocicletele Ural sunt în prezent singurele cu ataş, produse în serie, iar până de curând erau adorate inclusiv de pasionaţii americani, fiind apreciate ca un produs clasic, atemporal, iar unele ajungând să coste până spre 27-30 mii dolari SUA. Totuşi, în contextul războiului din Ucraina şi a sancţiunilor internaţionale, fabrica Ural a anunţat că-şi mută producţia din Rusia în Kazahstan.
Anunţul a fost făcut în engleză, pe canalul oficial de youtube al fabricii, de către directorul general al acesteia, Ilya Hait. Acesta a spus că „din păcate, nu alegi ţara în care te naşti, iar Ural s-a născut în Rusia, asta e parte din ADN-ul nostru, şi nu avem cum fugi de asta, dar în asemenea vremuri nu avem altă opţiune decât să salvăm Ural în acest fel. Şi trebuie să o facem repede”.
Fabrica din Irbit, care activează din 1941 până în prezent, va rămâne astfel doar cu producţia locală şi regională, dar şi producţia unor componente. În Kazahstan, în oraşul Petrovavlovsk, a fost amenajată o linie de asamblare a motocicletelor cu ataş Ural, iar astfel cea mai mare parte a producţiei mondiale de export va fi realizată la noua locaţie. Directorul general Ural a admis că această schimbare va implica şi concedierea unei părţi din angajaţii actuali de la fabrica din Irbit.
Motivele unei asemenea decizii sunt atât lipsa de componente pentru producţia în Rusia, cât şi interzicerea totală a importului acestei categorii de tehnică din Rusia în SUA, iar odată ce SUA era cea mai importantă piaţă de export pentru Ural, decizia era unica salvatoare pentru legendara marcă de motociclete.

Vezi mai jos un scurt interviu în engleză, în care directorul Ural anunţă aceste schimbări.
0
3,892
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!