(VIDEO) În Chişinău a apărut o iniţiativă de a institui limita de 30 km/h pe străzile din centrul istoric

22 Aprilie 2022, 17:27
Redacţia PiataAuto.md
Mai multe organizaţii de siguranţă auto şi educaţie, susţinute de fostul viceprimar Victor Chironda, au ieşit azi într-o conferinţă de presă şi au anunţat iniţiativa de a reduce limita de viteză în centrul Chişinăului de la 50 km/h la 30 km/h. Limita ar urma să fie activă pe aproape întreg centrul capitalei, dar şi în preajma instituţiilor de învăţământ.
Perimetrul ţintit de iniţiatorii petiţiei e cuprins între străzile Alexei Mateevici, Sciusev, Mihai Viteazul, Albişoara şi Ismail. Pentru că experimentele anterioare de limitare la 30 km/h n-ar fi dat efect, iniţiativa mai presupune că străzile ar trebui modificate pentru a impune fizic reducerea vitezei, prin îngustarea benzilor de circulaţie, crearea insuliţelor de siguranţă, trecerilor de pietoni denivelate, şicanelor, precum şi semaforizarea tuturor intersecţiilor din acest perimetru.
Printre argumentele menţionate de iniţiatori se numără siguranţa pietonilor şi a bicicliştilor, care e ajutată de o viteză mai mică în cazul unui impact. De asemenea, se invocă şi faptul că o limită de 30 km/h ar însemna mai puţină poluare, iar fostul viceprimar Chironda a menţionat că oricum în orele de trafic în Chişinău şi aşa se circulă mai lent din cauza ambuteiajelor.
De asemenea, iniţiatorii menţionează că prin reducerea limitei de viteză la 30 km/h vor motiva oamenii să meargă mai mult cu bicicleta şi pe jos. Vezi mai jos şi un video publicat de iniţiatorii acestei idei. Aceştia au anunţat că au depus deja o petiţie semnată de organizaţiile lor la Ministerul Afacerilor Interne şi autorităţile locale.
0
5,533
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!