(VIDEO) Ingineria lui Nissan GT-R Nismo învinge eroic o Tesla Model X electrică într-un duel direct

28 Aprilie 2022, 18:19
Redacţia PiataAuto.md
Ştim cu toţii că o mulţime dintre modelele electrice moderne au performanţe fascinante, iar datorită faptului că electromotoarele îşi livrează cuplul maxim din prima clipă, acestea reuşesc să accelereze fulminant de pe loc. Dar mai există în lumea noastră maşini cu motoare cu ardere internă, capabile să reziste într-un duel direct şi chiar să învingă. O asemenea victorie a obţinut-o de curând Nissan GT-R Nismo, în faţa unei Tesla Model X.
Da, am putea spune că lupta e inegală, iar cele două maşini sunt din lumi total diferite. Tesla Model X e un SUV, foarte greu, cântărind 2,575 kg la gol. Nissan GT-R Nismo, pe de altă parte, cântăreşte 1,703 kg. La capitolul putere, Nissan are 600 CP şi un cuplu de 650 Nm, iar Tesla — 670 CP şi 970 Nm. Aşadar, Nissan are 2.83 kg/CP, şi 2.62 kg/Nm, iar Tesla Model X — 3.84 kg/CP şi 2.65 kg/Nm. Deci, aproape identice la raportul de cuplu, iar la putere Nissan e în avantaj. Doar că acel cuplu e livrat diferit.
Aşadar, în duelul direct Nissan a învins totuşi, demonstrând că ingineria japoneză a acestuia e mai performantă. La start de pe loc, Tesla pleacă prima, dar ulterior Nissan îşi ia revanşa. La start relaxat în mişcare scenariul e similar, iar la start în mişcare cu motorul lui GT-R ţinut la turaţii mai mari şi în regim manual al cutiei, reacţia acestuia e chiar mai rapidă decât cea a Teslei.
Vezi întregul duel mai jos.
0
2,307
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!