Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) La ce parametri ajung electromotoarele şi bateria unei Kia EV6 electrice la 260 km/h pe o autostradă din Germania

8 Aprilie 2022 - 20:09
Redacţia PiataAuto.md
Maşinile electrice sunt foarte ineficiente la viteze foarte mari, atât din cauza lipsei cutiilor de viteze, a setărilor diferite, a greutăţii mai mari şi a altor factori. Tocmai de asta, majoritatea modelelor electrice sunt limitate la viteze mai moderate, pentru a nu ajunge în acea zonă de ineficienţă, unde nici bateriile n-ar putea furniza constant atât de multă energie. Dar noua Kia EV6 GT declară o viteză maximă de 260 km/h, aşa că o urmărire a parametrilor ei tehnici e cât se poate de curioasă.
În experienţa de mai jos, un youtuber din Norvegia, specializat în maşini electrice, i-a conectat la maşină un device de monitorizare a tuturor parametrilor sistemului de propulsie şi a galopat maşina până la viteza sa maximă pe o autostradă fără limită de viteză din Germania. Iar parametrii motoarelor şi bateriei, relevaţi în timp real sunt cât se poate de curioşi.
Astfel, la o viteză de 260 km/h, electromotoarele ajung până la peste 20,000 rpm, în lipsa unei cutii de viteze! În procesul de acceleraţie spre viteza maximă, puterea asigurată de baterie este în mod constant între 300 şi 400 kW, putere care poate fi asigurată de o baterie foarte performantă şi care e mult peste puterea de încărcare acceptată de multe baterii. Bateria lui Kia, însă, acceptă încărcare de până la 350 kW, aşa că energia are asigurat un flux enorm în ambele direcţii. De asemenea, şi la regenerare regenerarea e imensă, de până la 270-280 kW şi chiar peste 300 kW uneori.
Deci, per total, cu excepţia turaţiilor incredibil de mari ale electromotorului la viteză maximă, dar pentru care acesta e prevăzut, totuşi, parametrii bateriei acestei Kia EV6 GT sunt incredibil de stabili, fapt care demonstrează că inginerii Kia au ajuns deja la un nivel de proiectare a maşinilor electrice care ţine cont de toate micile detalii pentru performanţa constantă a acestora. Vezi totul în video-ul de mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter