Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Lecţii date în traficul din Chişinău, cu preţul provocării unei tamponări şi a explicaţiilor la poliţie

2 Aprilie 2022 - 09:36
Redacţia PiataAuto.md
Pe mai multe străzi din Chişinău se atestă situaţii de încălcări cronice, de multe ori la intersecţii, unde aproape la fiecare ciclu de semafor există şoferi care vor înainta de pe altă bandă, apoi fie vor schimba banda în ultimul moment, fie vor încerca să se includă în traficul ce merge regulamentar, fie vor crea alte situaţii de risc. Se întâmplă la strada Albişoara intersecţie cu Puşkin, se întâmplă la Calea Orheiului colţ cu Socoleni şi se pare că mai există o asemenea intersecţie, pe şoseaua Hânceşti colţ cu strada Dokuceaev.
Foto: Indicator înainte de intersecţie, ci reglementează circulaţie de pe cele 3 benzi

Problema e similară, cele trei benzi care ajung la semafor având deplasarea reglementată în aşa fel, încât banda dreapta să poată vira doar la dreapta pe Dokuceaev. Respectiv, celelalte două benzi pot merge înainte, iar cea din stânga poate vira şi la stânga. Mai departe pe şoseaua Hânceşti nu există locuri de parcare amenajate cu indicator, dar acolo e o piaţă lângă care sunt aproape întotdeauna parcate maşini, de aici venind cumva şi logica impunerii benzii drepte să vireze doar la dreapta. Dar există şi şoferi care merg înainte de pe acea bandă, ca mai apoi să se încadreze în banda din mijloc.
Exact asta s-a întâmplat şi în video-ul de mai jos, filmat de unul din protagoniştii întâmplării. Un Suzuki Jimny a mers înainte apoi a aprins indicatorul stânga şi a vrut să schimbe banda. Maşina autorului filmării era la vreo 5 metri mai în spate în momentul când Suzuki a început a schimba banda, dar şoferul de pe banda din mijloc a accelerat pentru a fi alături de acel Suzuki şi a nu-i permite intrarea pe banda sa. Ambii şoferi au insistat şi în rezultat s-a produs şi o tamponare pe părţile laterale între cele două maşini, după care aceştia şi-au vorbit reciproc şi spun că au chemat poliţia pentru documentare.
Toată situaţia lasă mult loc de interpretări, pe o stradă care nu are nici benzile marcate şi delimitate, iar acea accelerare a maşinii din spate ar putea fi interpretată ca o provocare intenţionată a unui accident. Totodată, a existat o încălcare şi a şoferului de Suzuki, fiind una din acele încălcări cronice. Dar oare asemenea lecţii date în trafic îşi justifică preţul plătit pe ele în maşini zgâriate, timp pierdut cu explicaţii la poliţiei, timpul poliţiei plătit din bani publici pentru a documenta asemenea cazuri? Vezi toată situaţia în video-ul de mai jos.

Sursa video: Facebook / grupul Lista AutoHam Moldova
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter