(VIDEO) Munca de restaurare a unui vitezometru pentru o maşină clasică seamănă cu cea de ceasornicar

2 Aprilie 2022, 18:40
Redacţia PiataAuto.md
Restaurarea unei maşini clasice poate fi făcută şi în termen de câteva luni, dacă ai noroc de un exemplar într-o stare foarte bună. Dar de cele mai multe ori durează ani, uneori foarte mulţi ani. Iar limitele pentru cât de perfecţionist ai putea munci la fiecare detaliu sunt date de obicei de cât de legendar şi rar e modelul şi cât de multă pasiune eşti gata să dedici tu sau un meşter iscusit pe care să-l contractezi pentru asta.
Aston Martin DB5 e unul din cele mai legendare modele produse vreodată în Marea Britanie, cu siguranţă. Într-o stare bine restaurată poate valora milioane. Tocmai de asta, cei care au ocazia să deţină o asemenea maşină, de obicei o tratează cu pasiune absolutistă.
Iar în Marea Britanie există un meşter în restaurarea instrumentelor de bord pentru maşinile clasice. Îi spune Ryan Linley, iar munca sa pare să semene foarte mult cu cea de ceasornicar. Or, acele vitezometre clasice erau aproape complet mecanice, cu multe mecanisme asemănătoare, iar dacă mai punem la socoteală şi odometrul, atunci cu siguranţă e nevoie de aceeaşi dibăcie ca şi atunci când se operează cu piesele mici dintr-un ceas bine construit. Iar ceea ce face Ryan cu aceste piese de pe maşini clasice e undeva la limite dintre meşteşug şi artă pură.
Vezi mai jos o incursiune în atelierului lui, în timp ce Ryan muncea la un asemenea vitezometru şi odometru de Aston Martin.
0
1,597
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!