(VIDEO) O depăşire neinspirată pe dreapta la un sens giratoriu precar amenajat din Chişinău, la un pas de accident

27 Aprilie 2022, 08:22
Redacţia PiataAuto.md
Pe unele artere ale Chişinăului, mai există sensuri giratorii precar amenajate, pe care e greu să le percepi vizual drept ronduri, doar indicatoarele plasate în apropierea lor anunţând despre asta. Unele din ele au fost montate cu titlu experimental pentru a se analiza dacă ajută la fluidizarea circulaţiei, şi în timp ce o parte din ele au fost construite şi amenajate corect ulterior, altele au rămas în formă precară şi experimentală pentru mai mulţi ani. O depăşire neinspirată la un asemenea sens giratoriu de pe Calea Basarabiei a fost la un pas de a provoca un accident cu impact lateral puternic.
Un camion a încetinit la intrarea în intersecţie şi a cedat trecerea unui automobil care se alfa pe sensul giratoriu. Un Mercedes, însă, a decis să-l depăşească rapid pe dreapta, uitând cel mai probabil că intersecţia e una cu rond şi trecerea trebuie cedată.
Astfel, Mercedesul s-a pomenit cu maşina care ieşea din sensul giratoriu în faţa sa şi a fost la doar un pas de a lovi cu putere pe partea laterală. Şoferul din Mercedes a acţionat frânele la maxim, iar situaţia a fost salvată de câţiva centimetri de spaţiu.
Din fericire, un impact n-a avut loc în acest caz, dar această situaţie ar trebuie să fie una de atenţionare pentru toţi cei care circulăm pe aici, dar mai ales pentru autorităţile municipale, care ar putea decide amenajarea corespunzătoare a acestui sens giratoriu, astfel încât el să devină mai clar şi mai sigur pentru circulaţia rutieră. Vezi totul în video-ul de mai jos.

Sursa video: Facebook / grupul GBM / Pavel Loghinov
0
2,077
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!