(VIDEO) Reacţie exemplară a unui şofer de microbuz din Moldova în evitarea unui accident de noapte, pe traseul M2 lângă Orhei

13 Aprilie 2022, 08:59
Redacţia PiataAuto.md
Chiar şi cele mai bune trasee extraurbane din Moldova pot ascunde pericole greu de intuit şi prevenit. Traseul M2, Chişinău — Orhei — Sărătenii Vechi e cu siguranţă unul din cele mai bune ca şi carosabil, dispune de două benzi pe sens, marcaje, iar în unele zone şi iluminare. Şi totuşi, un şofer de microbuz a trecut printr-o situaţie de accident care putea sfârşi letal şi doar reacţia sa exemplară l-a salvat.
Acesta circula pe traseu de la ieşirea din Orhei spre Sărătenii Vechi. Mergeau cu microbuzul său pe banda dreaptă, cu viteză moderată, menţinând aproximativ 67-68 km/h. La un moment dat, s-a pomenit cu un om în faţa sa, pe mijlocul benzii sale, pe care l-a văzut în ultimul moment. E neclar ce făcea acel om pe acea bandă, fără vreun element reflectorizant sau vreo luminiţă, dar microbuzul avea toate şansele să-l lovească, mai ales că pe banda stângă, la distanţă mică în spate, venea alt automobili şi evitarea spre stânga nu era o opţiune sigură. Aşadar, într-o fracţiune de secundă, şoferul microbuzului a făcut o manevră de evitare spre dreapta, în stilul renumitului test al elanului. A intrat cu roţile pe acostament şi a reuşit să revină pe traseu pe banda sa, ocolind omul de pe carosabil şi evitând, astfel, la limită accidentul.
Vezi toată situaţia în video-ul de mai jos.

Sursa video: Facebook / grupul Accidente rutiere Republica Moldova / Cotorobai Eduard
0
9,065
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!