(VIDEO) Şapte generaţii ale legendarului Porsche 911 Turbo, puse alături într-o întrecere directă

24 Aprilie 2022, 16:06
Redacţia PiataAuto.md
Pentru unii, Porsche 911 arată aproape la fel de la prima sa generaţie până astăzi. Da unii pasionaţi ar putea să explice ore întregi cât de diferit e un Porsche Carrera S faţă de un GTS sau faţă de un Turbo sau Turbo S, sau ar putea să-ţi spună după care detalii de design poţi recunoaşte mai bine fiecare generaţie. Cert e că Porsche 911 e pe bună dreptate o legendă, şi e o legendă în primul rând pentru ingineria sa rafinată şi absolutistă, pentru care inginerii săi au stăruit, generaţie după generaţie.
Iar printre motorizările lui Porsche 911, versiunea Turbo şi apoi Turbo S a fost tradiţional cea mai puternică, de la generaţia cu indicele 930 încoace. Atunci totul a început de la un motor de 300 CP, fenomenal de puternic pentru acei ani. Azi s-a ajuns la 650 CP, transpuşi pe asfalt într-un mod la fel de fenomenal. Şi spre deosebire de alte modele în toate aceste 7 generaţii, modelul a adăugat doar 330 kg în greutate, deşi maşina a devenit mai mare, a apărut şi tracţiunea integrală, iar motorul a devenit şi el mai mare şi mai puternic.
Aşadar, o comparaţie între 7 generaţii ale acestui model etalon din lumea auto nu poate fi decât ceva epic, bun de pus la colecţie. Ştim cu toţii că cel actual va fi cel mai rapid, e absolut logic. Dar e interesant să vedem cât de mult s-a păstrat tradiţia pe parcursul celor 7 generaţii şi cât de performante, de fapt, au fost toate cele 7 generaţii de Porsche 911, inclusiv cele clasice.
Vezi totul în video-ul de mai jos, conceput de jurnaliştii britanici.
0
4,824
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!