(VIDEO) Traversare la roşu în Chişinău, din inerţia celor de pe banda dreaptă, care virau la săgeata verde

6 Aprilie 2022, 09:27
Redacţia PiataAuto.md
O situaţie la limita unui accident grav a fost surprinsă ieri în sectorul Buiucani al Chişinăului, la intersecţia străzilor Alba Iulia şi Liviu Deleanu. O Toyota Prius a intrat în intersecţie din direcţia Deleanu la culoarea roşie a semaforului, fiind la un pas de un impact aproape frontal cu maşina în care se afla camera de bord. Dar analiza acestei situaţii relevă un simptom care necesită prudenţă sporită.
E clar că şoferul de pe Toyota Prius nu a privit conştient semaforul pentru a se asigura de culoarea la care intră în intersecţie. În imaginile de mai jos se pot vedea maşini virând una după alta la dreapta de pe Deleanu pe Alba Iulia, făcând uz de săgeata verde, fără a opri la semafor înainte de a-şi continua mişcarea, aşa cum specifică regulamentul. Iar asta, cel mai probabil, l-a făcut şi pe şoferul de pe banda alăturată să-şi continue neîntrerupt mişcarea şi intrarea în intersecţie, prezumând că are culoarea verde la semafor, şi pomenindu-se astfel la un pas de provocarea unui accident.
Astfel, într-o asemenea situaţie cu siguranţă nu există vreo justificare pentru şoferul care a traversat la roşu, pentru că fiecare conducător auto e responsabil de a se asigura de propria corectitudine la intrarea în intersecţie. Dar toată situaţia privită din acest unghi ne poate aminti să nu mergem niciodată din inerţie după fluxul alăturat de maşini, mai ales în asemenea intersecţii unde există săgeată verde, prezumând o culoare verde a semaforului, atunci când, de fapt, culoare e roşie. Vezi întreaga situaţie în video-ul de mai jos.

Sursa video: Facebook / grupul GBM.Online
1
1,764
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!