(VIDEO) Un Audi electric, în mâinile lui Ken Block, încearcă să repete manevra clasică quattro de urcare a rampei

6 Aprilie 2022, 13:02
Redacţia PiataAuto.md
În din anii 80 ai secolului trecut, când a cucerit publicul cu tracţiunea sa integrală quattro, Audi a avut metode ingenioase de a o pune în evidenţă atunci când acesta era prezentă pe modelele sale de serie. În 1986, Audi a organizat în Finlanda o demonstraţie care a devenit legendară, punând un Audi 100 quattro să urce o rampă de 37.5 grade, folosită pentru salturi de schi. Toată această urcare a avut loc în condiţii de zăpadă, maşina demonstrându-şi şi aderenţa sistemului quattro, şi forţa de a urca rampe atât de accentuate.
Foto: Demonstraţia originală Audi quattro, din 1986

De atunci şi până în prezent, manevra a devenit una legendară şi aproape sinonim cu tracţiunea quattro, fiind repetată de câteva ori în istorie Audi cu tot soiul de modele. Mai nou, a încercat să o repete şi renumitul pilot de raliul Ken Block, autor al filmuleţelor Gymkhana, dar a făcut-o cu un SUV electric Audi e-tron. Pe lângă asta, Ken a ales să o facă nu pe zăpadă, ci pe teren uscat, stâncos, acoperit cu praf, din munţii statului Utah din SUA.
După câteva minute de cunoaştere a maşinii electrice în offroad, cu salturi spectaculoase şi tatonări de teren, au urmat şi tentativele de urcare. Prima a avut loc cu bine, dar nu până în vârf. Cea de-a doua, cu viteză mai mare, a urcat ceva mai sus, până spre marginea abisului care se deschidea de cealaltă parte.
Misiune îndeplinită, deci, dar totuşi, pe un asemenea teren uscat misiunea pare mult mai uşoară decât cea originală, pe zăpadă, din anul 1986, or, acolo, dacă acel Audi s-ar fi oprit la jumătate de drum, cel mai probabil avea să lunece în jos, iar rampa avea să-i devină trambulină în a-l proiecta în neant.
Aici, însă, s-a putut da înapoi pur şi simplu şi s-a mai încercat odată. Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
23,494
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!