(VIDEO) Un Mercedes-AMG CLA 45 nu-şi poate învinge concurenţii Audi RS3 şi BMW M240i, deşi are cel mai puternic motor

16 Aprilie 2022, 14:02
Redacţia PiataAuto.md
Despre Mercedes se zice adeseori că puterea admirabilă a motorului e pusă mai lent pe asfalt în acceleraţii pronunţate de pe loc, inclusiv din cauza cutiilor de viteze un pic mai relaxate. Dar Mercedes-AMG CLA 45 e dotat cu o cutie cu dublu ambreiaj, iar sub capotă e motorul despre care Mercedes spune constant că e cel mai puternic din lume cu cilindreea de 2.0 litri, dezvoltând 421 CP. Pe lângă asta, acest model are şi tracţiune integrală, deci parcă ar avea întreg arsenalul necesar pentru a fi cel mai rapid dintre concurenţii săi. Şi totuşi nu e.
Audi RS3 are mai puţini cai-putere, „doar” 400 CP, dar îi scoate dintr-un motor de 2.5 litri, cu 5 cilindri în linie. Modelul are tracţiune integrală quattro şi o cutie automată cu dublu ambreiaj.
BMW M240i are şi mai puţini cai-putere, cifra fiind de doar 374 CP, însă îi scoate dintr-un motor de 3.0 litri şi 6 cilindri în linie. Cutia de viteze nu e cu dublu ambreiaj, ci cu convertor de cuplu, dar tracţiune integrală există şi aici.
Audi e cel mai uşor dintre toate, cântărind 1,575 kg. BMW e ceva mai greu, la 1,690 kg, iar Mercedes e cu 5 kg mai greu, având 1,695 kg.
Aşadar, în toată ecuaţia asta, Mercedes a rămas de fiecare dată, în toate cele 3 încercări, departe î urmă, deşi are cel mai puternic motor. Şi dacă la Audi cumva există un avantaj de greutate, BMW-ul e identic în greutate, are o cutie teoretic mai lentă şi cu 47 CP mai puţin. BMW a învins o dată, iar Audi de două ori. Mercedes a putut recupera doar la start din mişcare.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,856
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!