Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Un Opel Kadett Superboss de acum 30 de ani s-a dovedit a fi aproape la fel de rapid ca un VW Polo GTI actual

6 Aprilie 2022 - 19:31
Redacţia PiataAuto.md
Fiecare nouă generaţie a unui model ne este prezentată de obicei ca o evoluţie imensă faţă de generaţia precedentă, astfel încât aparent, în timp de 30 de ani, maşinile ar fi trebuit să devină net mai rapide. Dar uneori lucrurile nu stau chiar aşa, iar dacă ne îndreptăm atenţia spre unele maşini create şi acum 30 de ani să fie performante, s-ar putea să descoperim că evoluţia reală e surprinzător de mică.
Opel Kadett Superboss, de exemplu, a fost un model creat doar pentru Africa de Sud, produs între anii 1989 şi 1995. Maşina avea un motor modificat de 2.0 litri şi 16 valve, cu arbori cotiţi diferiţi, admisie şi evacuare modificate, care scotea 170 CP şi 228 Nm! Aici trebuie să spunem că motorul era unul aspirat natural, iar cuplul de 228 Nm, adică 114 Nm per litru, a fost un record mondial la cel mai mare cuplu per litru pentru motoarele aspirate natural până în anul 2009, când a fost detronat de Ferrari 458 Italia, cu 117 Nm per litru! Deci, acel Opel de acum 30 de ani a fost o maşină genială, care cântărea circa 970 kg şi atingea 7.6 secunde până la prima sută!
Pe de altă parte VW Polo GTI din timpurile noastre a crescut în dimensiuni ajungând cât acel Kadett de acum 30 de ani — 4.05 metri lungime faţă de 4.00 metri lungime — deci chiar l-a depăşit niţel pe Kadett. Are 200 CP, dar şi o greutate de 1,355 kg. Deci, aproape 400 kg mai greu.
Ei bine, şi oricât ar fi de surprinzător, Opelul de acum 30 de ani a fost aproape la fel de rapid, în ciuda faptului că are o cutie manuală, nu un DSG. Atât la duelul cu start de pe loc, cât şi la cel cu start în mişcare, diferenţa dintre cele două maşini a fost mai mică decât lungimea unui automobil.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter