(VIDEO) Un VW Passat B3, lăsat să stea nemişcat 10 ani pe un câmp din Estonia, e repornit din ruine şi condus

17 Aprilie 2022, 10:18
Redacţia PiataAuto.md
Despre VW Passat B3 se zicea că e un model indestructibil, de o fiabilitate rară, cum VW reuşise s-o asigure doar în perioada lui Golf Mk2 şi Passat B3. Simplu în construcţie, dar rezistent în orice condiţii. Totuşi, se ştia că Passat-urile sunt vulnerabile la rugină dacă sunt neglijate condiţiile de păstrare. Iar condiţiile în care a fost lăsat acest Passat din Estonia timp de 10 ani sunt cu siguranţă printre cele mai aprigi imaginabile.
Maşina a stat pur şi simplu parcată pe un câmp, lângă o curte, în aer liber, fiind abandonată 10 ani în urmă pentru că proprietarul şi-a cumpărat o maşină nouă şi n-a mai vrut să audă de cea veche. Iar cea veche a rămas să prindă rugină şi licheni pe ea, ajungând într-o stare jalnică. Un pasionat de asemenea maşini din Estonia, însă, a mers să încerce să o reanimeze.
Acesta a încercat să o mişte iniţial din locul staţionării sale lungi, apoi a încercat să pornească şi motorul. N-a fost deloc un proces simplu, or până şi conductele de combustibil aveau scurgeri. Dar, după multe încercări de resuscitare, acest VW Passat B3 a putut porni, cu acel motor care a stat nemişcat 10 ani şi, probabil, acelaşi ulei ajuns deja vâscos în interior.
Sigur, dacă ar fi o maşină de colecţie, n-ar fi cea mai indicată procedură, dar aici, acest Passat, nu mai avea vreo perspectivă de restaurare, ci mai degrabă a fost o şansă de a demonstra cât de indestructibil este, totuşi, acest model de cândva al Volkswagen. Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
6,519
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!