(VIDEO) Un designer suedez declară că noul BMW Seria 7 e cea mai reuşită generaţie de la E38 încoace, semănând mult cu ea

25 Aprilie 2022, 10:32
Redacţia PiataAuto.md
La văzul noii generaţii BMW Seria 7 G70, cei mai mulţi dintre noi au privit nedumeriţi spre partea sa frontală, cu blocurile optice în două nivele, în stilul unor modele franceze sau coreene. Dar un designer suedez, autor al unui canal de youtube specializat în analiza designului auto, ne îndeamnă să privim dincolo de şocul iniţial al formelor părţii frontale şi să descoperim că, de fapt, noua generaţie BMW Seria 7 a vrut mai mult ca oricând să se apropie de formele şi proporţiile generaţiei legendare E38.
Designerul analizează minuţios formele tuturor Seriilor 7 de la E38 încoace şi subliniază foarte punctat unde anume noua generaţie are asemănări majore cu Seria 7 E38. E vorba şi de proporţiile generale, şi de multitudinea de linii orizontale la partea frontală şi laterală, şi chiar de forma geamurilor în zona montanţilor spate.
Totuşi, de multe ori se spune că dacă un design trebuie explicat, înseamnă că el n-a funcţionat. Dar sunt şi cazuri când o maşină arată bizar şi şocant în momentul apariţiei sale, iar după jumătate de an sau un an, devine familiară şi îndrăgită de public, designerii reuşind cumva să meargă în avans cu formele. Care e cu adevărat cazul noii Serii 7, putem concluziona doar dacă fiecare dintre noi îşi spune părerea despre aceasta şi facem o medie a percepţiei de către public. Şi, fireşte, timpul va arăta cel mai elocvent dacă formele noii Serii 7 se vor dovedi un eşec sau un succes pe care mulţi dintre noi nu-l putem intui acum.
Vezi mai jos această analiză profundă de design a ultimelor generaţii de BMW Seria 7 şi de indicare a acestor similarităţi între Seria 7 G70 şi E38.
0
16,246
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!