(VIDEO) Un jurnalist auto din Ucraina demonstrează din ce e construită, de fapt, o dronă din Rusia, capturată de militarii ucraineni

11 Aprilie 2022, 13:51
Redacţia PiataAuto.md
În contextul războiului din Ucraina, unul din cei mai renumiţi jurnalişti auto din Ucraina, Paşa Kaşciuk, s-a înrolat în forţele armate ale Ucrainei pentru a-şi apăra ţara şi publică uneori mici actualizări pe reţelele sociale. Ieri acesta a publicat un video cu o dronă de recunoaştere, fabricată în Rusia, capturată de militarii ucraineni, pe care a putut-o dezasambla pentru a demonstra tehnologiile care stau la baza acesteia.
Astfel, aparatul de zbor are un modul de fotografiere a poziţiilor obiectelor militare observate în timpul survolării. Pe modul scrie „fabricat în Rusia”, însă, când acesta e întors de cealaltă parte, acolo e fixat pur şi simplu un aparat foto Canon din cele produse acum mai mulţi ani. Acest aparat foto e pus într-un regim automatizat, şi are un conector la el, pentru a declanşa momentul fotografierii, probabil.
Foto: Partea vizibilă din exterior a modulului
Foto: Partea din verso a modulului

Aparatul foto e legat de acel modul pur şi simplu, iar zoom-ul trebuie fixat manual din start, or, în mişcare obiectivul optic nu poate fi reglat în mod autonom, din câte demonstrează jurnalistul.
Dar cea mai neverosimilă parte a dronei nu e asta, or, aparate foto în construcţia unor dispozitive mai mari se mai folosesc uneori, spre exemplu în unele modele de radare de viteză din Germania. Totuşi, drona fabricată în Rusia are un element greu de înţeles, şi acela e rezervorul de combustibil. Acest rezervor pare a fi realizat dintr-un simplu pet de plastic, care are un dop deasupra, legat cu o sârmă.
Foto: Capacul rezervorului de combustibil

Pentru comparaţie, anterior am publicat un articol detailat despre ingineria dronei Bayraktar TB2, produsă în Turcia şi folosită şi de militarii ucraineni în acest război.

Vezi mai jos întregul video cu demonstraţia jurnalistului auto. Acesta vorbeşte în ucraineană, însă demonstraţiile vizuale sunt elocvente chiar şi pentru cei care nu înţeleg limba.
0
4,555
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!