(VIDEO) Un mecanic din SUA a reparat defectele estetice ale unei Alpina B7 cu doar 80 dolari, în loc de 7 mii

19 Aprilie 2022, 16:37
Redacţia PiataAuto.md
Un youtuber din SUA, mecanic de profesie cu o lungă experienţă de lucru într-un service oficial Mercedes, şi-a făcut o pasiune mai nouă din a încerca să facă reparaţii complexe cu bani puţini, reparaţii pentru care service-urile oficiale cer o groază de bani. Şi cum omul a muncit chiar el la un service oficial, se pare că ştie unde nu prea e meritată plata unei sume atât de mari.
Acesta şi-a achiziţionat de curând o Alpina B7 din 2011, cu un titlu de proprietate curat, dar cu multiple defecte estetice pe caroserie, întrucât maşina fusese sechestrată de bancă, iar cineva foarte înfuriat a vrut să-i ştirbească din luciul său. În rezultat, deşi e o Alpina superbă, cu un motor de 500 CP, care a parcurs doar 102 mii mile, adică vreo 165 mii km, maşina a fost cumpărată cu doar 15 mii dolari. Respectiv, readucerea ei la o condiţie bună ar putea însemna minim dublarea sau chiar triplarea acestei valori, iar dacă te mai încumeţi să o mai păstrezi în timp, atunci ai putea-o vinde cu un preţ uriaş peste câţiva ani.
Aşadar, doar pentru vopseaua originală la service i se ceruse 7,000 dolari. Maşina avea multe zgârieturi şi probabil cea mai corectă abordare ar fi fost vopsirea completă. Dar mecanicul a decis că e mai raţional să se scoată totul prin alte soluţii mai ingenioase şi mult mai ieftine.
Au urmat aplicări a tot soiul de soluţii, polisări, dar şi aplicări punctate de vopsea similară, cumpărată mult mai ieftin. Fireşte, mulţi dintre noi ar putea spune că o asemenea reparaţie e o blasfemie în cazul unei Alpina. Dar la fel de mulţi ar putea-o aborda cât se poate de raţional, indicând că rezultatul final arată bine.
Vezi toată epopeea acestei reparaţii mai jos.
0
21,211
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!