(VIDEO) Un motociclist compară un Harley Davidson electric cu noul Sportster S cu motor V2 pe benzină

21 Aprilie 2022, 20:29
Redacţia PiataAuto.md
Deşi e văzut de mult ca un producător foarte tradiţionalist de motociclete, Harley Davidson a fost unul dintre primii să adopte mobilitatea electrică în producţia de serie şi a lansat încă un an în urmă modelul LiveWire. Mai nou, Harley a lansat şi un Sportster S, un model cu propulsie clasică pe benzină şi motor V2, care vrea să readucă gloria modelului original Sportster într-o nouă epocă. Dar, ce-ar putea fi mai aproape de sufletul unui motociclist, totuşi? Un Harley electric sau unul clasic V2?
Modelul electric are o autonomie de peste 200 km şi face prima sută în puţin peste 3 secunde, arătând totodată aşa cum ai vrea să arate un Harley. Are un electromotor de 105 CP şi 116 Nm, iar bateria e impresionantă, având 15.5 kWh, două treimi din cât avea Nissan Leaf cândva.
Modelul cu motor V2 pe benzină foloseşte o ipostază de 1,252 cm cubi a propulsorului cu doi cilindri, poziţionaţi în formă de V. Are ajustare variabilă a valvelor şi scoate 121 CP şi 127 Nm. Motocicleta pe benzină cântăreşte 228 kg, cea electrică — 251 kg.
Aşadar, motociclistul din video-ul de mai jos a venit sceptic faţă de cea electrică. Dar a descoperit moduri în care o poţi savura, chiar dacă a menţionat că-i lipseşte senzaţia de a schimba treptele şi sunetul motorului. Când faci derapaje cu roata spate stâng de pe loc, sunetul pare a fi de la un aspirator, apropo.
Urcând pe motocicleta pe benzină, a aşteptat emoţie şi sunet. Dar restricţiile actuale de zgomot şi emisii au impus motocicletei un sistem de eşapament care înăbuşă toată plăcerea motorului. E clar, deci, că după ce cumperi motocicleta e nevoie să cumperi şi un eşapament custom. Cumva, nici motocicleta cu motor pe benzină din zilele noastre n-a livrat emoţia aşteptată.
Aşa că impresiile au fost dualiste. Pe de o parte, cea electrică a fost mai bună decât aşteptările iniţiale. Pe de altă parte cea pe benzină a fost mai lipsită de emoţii. Şi nici una n-a fost în măsură să te fascineze ireversibil. Care să fie soluţia deci? O motocicletă clasică, poate? Una măcar de acum 5-10 ani? Ce-am alege fiecare din nou dacă ni s-ar da aceste trei opţiuni — cea electrică modernă, cea pe benzină modernă sau una clasică?

Vezi mai jos această comparaţie curioasă între cele două modele noi Harley Davidson.
0
2,171
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!