Audi şi Porsche vor participa în Formula 1, iar detaliile au fost oferite chiar de şeful grupul VW

3 Mai 2022, 10:46
Redacţia PiataAuto.md
Despre posibila implicare a celor de la Audi şi Porsche în Formula 1 se vorbeşte de mult timp, iar anul trecut Porsche confirmase că se află în discuţii cu oficialii organizatori ai campionatului, pentru a delimita regulile viitoare la care pot să se aştepte concurenţii, pentru a decide relevanţa participării în Formula 1. Acum chiar şeful grupului VW, Herbert Diess, a confirmat într-un interviu faptul participării şi a oferit mai multe detalii.
Acesta a declarat că planurile celor de la Porsche sunt mai conturate şi mai avansate decât ale celor de la Audi. Se pare că Porsche ţinteşte iniţial un parteneriat cu Red Bull Racing, pentru a înlocui Honda drept furnizor de motoare pentru bolizii acestei echipe. Însă cei de la Red Bull au reuşit să atingă performanţe extraordinare cu aceste motoare Honda, inclusiv titlul de campion mondial pentru Verstappen, după mulţi ani de perfecţionări şi eşecuri, iar să o ia de la zero cu Porsche ar putea însemna riscul sacrificării a câţiva ani de performanţe. Or, şi atunci când a intrat în Le Mans Porsche a avut doi ani de probleme tehnice la bolizii săi, până a reuşi să obţină rezultate frumoase.
Audi, însă, ţinteşte spre achiziţia echipei McLaren, cu circa jumătate de miliard de euro. Asta ar însemna păstrarea echipei de ingineri, cu expertiză, dar trecerea la motoare Audi şi, fireşte, o redenumire în Audi.
Anul în care toate aceste planuri ar putea fi materializate ar fi 2025-2026, or, începând cu 2026 Formula 1 planifică schimbări majore în regulamentul tehnic, inclusiv trecerea la combustibili sintetici, iar asta va crea provocări noi majore pentru toţi constructorii, care pot oferi oportunitatea redistribuirii forţelor, în ceea ce şeful grupului VW numeşte o fereastră tehnologică prielnică pentru a intra cu succes în Formula 1.
Cert este că în ultimii ani popularitatea Formulei 1 a crescut considerabil, iar o parte din creştere e atribuită şi filmului Drive to Survive al celor de la Netflix, care a ajutat un public imens să înţeleagă mult mai profund mizele şi intrigile din Formula 1, dar şi să-i cunoască pe piloţi şi pe şefii de echipe ca pe nişte personaje familiare.
0
1,495
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!