Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

AvtoVAZ din Rusia nu poate produce nici măcar Niva, din cauza lipsei de componente şi anunţă o nouă stagnare cu şomaj tehnic

13 Mai 2022 - 13:56
Redacţia PiataAuto.md
AvtoVAZ a anunţat azi o nouă perioadă de stagnare până la 23 mai, perioadă în care toţi angajaţii sunt trimişi din nou acasă, iar salariul e calculat la două treimi din norma obişnuită, în regim de şomaj tehnic. După ce AvtoVAZ a stagnat în luna martie şi aprilie, producând doar sporadic automobile din componentele din stoc, în luna mai au fost câteva zile de muncă, dar nicio linie de producţie aşa şi nu a pornit deplin. În luna mai s-a constatat că nici măcar bătrâna Niva Legend, cea clasică, nu poate fi produsă din cauza refuzului celor de la Bosch de a furniza semiconductoare celor de la AvtoVAZ.
După această situaţie, AvtoVAZ declarase că va produce versiunea Niva Travel, dar nici asta nu s-a întâmplat. Producţia lui Lada Vesta a fost suspendată pe termen nedeterminat şi nici măcar versiunile simplificate ale lui Granta, cu zero siguranţă şi ecologie, despre care anunţasem anterior, nu au putut fi puse în producţie. Şi asta chiar dacă în luna martie, ministrul transportului din Rusia anunţase grăbit că AvtoVAZ a găsit furnizori din Asia şi va funcţiona fără probleme. Între timp, şi Renault îşi implementează decizia de a pleca din Rusia şi nu mai furnizează componente pentru modelele VAZ, oprind totodată şi propria sa fabrică.
Realitatea se dovedeşte a fi tot mai cruntă, iar cei de la AvtoVAZ s-au văzut din nou în imposibilitatea de a reporni liniile de asamblare, iar pentru a economisi la salarii, au decis acum să anunţe o nouă perioadă de stagnare. Concediul anual a fost deja consumat în aprilie, acum vin şi perioadele de şomaj tehnic, şi întrucât planurile de a pune în producţie măcar nişte modele arhaice rămân deocamdată doar planuri şi intenţii, viitorul angajaţilor AvtoVAZ şi al companiei începe să arate tot mai incert.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter