AvtoVAZ nu poate reporni producţia şi prelungeşte şomajul tehnic, iar în luna mai nu a produs niciun automobil

18 Mai 2022, 13:08
Redacţia PiataAuto.md
În contradicţie cu declaraţiile sonore din ultimele zile, precum că la fabrica Renault se va produce Moskvich, iar AvtoVAZ va produce SUV-ul Duster cu emblemă Lada, realitatea de la fabricile AvtoVAZ este, de fapt, cu totul alta. După stagnarea anunţată săptămâna trecută şi trimiterea angajaţilor în şomaj tehnic, azi producătorul rus a anunţat că nu poate reporni producţia şi a prelungit şomajul tehnic al angajaţilor săi până la 27 mai, regim în care salariile sunt plătite la 2/3 din cuantumul de bază.
Astfel, deşi au existat câteva zile declarate oficial drept lucrătoare, liniile de producţie ale AvtoVAZ nu au fost pornite deloc în luna mai, iar asta înseamnă că niciun automobil nu a fost produs pe parcursul întregii luni şi nu va fi produs cel puţin până la 27 mai inclusiv. Şi deoarece 28 şi 29 mai sunt zile de week-end, teoretic rămân doar două zile în care fabricile ar mai putea produce automobile, asta dacă nu se va recurge la o nouă prelungire a şomajului tehnic, ca şi acum.
Cei de la AvtoVAZ au anunţat, totuşi, că un număr mic de angajaţi mai vin la fabrică, însă nu pentru a lucra la funcţiile lor de bază pe linia de asamblare, ci pentru a face „munci gospodăreşti”, fără a detalia ce înseamnă asta.
0
3,863
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!