Banda adiţională de virare de pe Calea Orheiului din Chişinău a fost dată în exploatare, cu semafoare care pot induce în eroare

19 Mai 2022, 15:14
Redacţia PiataAuto.md
Banda adiţională de pe Calea Orheiului, prevăzută pentru virarea la dreapta pe strada Studenţilor şi fluidizarea traficului a fost dată în exploatare, iar pe ea se circulă deja. E drept că marcajele lipsesc aproape total aici, cele din anul precedent fiind şterse, iar cele din acest an nefiind încă aplicate, inclusiv pe noua bandă, dar în mod oficial noua bandă poate fi deja exploatată.
E curios faptul că, odată cu noua bandă, aici au fost instalate şi semafoare noi, iar acestea sunt acum patru la număr, cel din stânga fiind dedicat benzii din stânga. În asemenea caz ne-am aştepta că celelalte 3 semafoare să fie rezervare celorlalte trei benzi, câte un semafor deasupra fiecăreia, dar de fapt, cele 3 semafoare împart între ele 2 benzi şi nu vizează şi banda din dreapta sau cel puţin nu par să vizeze în lipsa marcajului.
Ideea benzii din dreapta e ca de pe ea să se poată vira dreapta fără a sta la semafor, doar cedând trecerea atunci când se intră pe strada intersectată. Cele 3 semafoare, însă, cu siguranţă pot induce în eroare în mod neclar, iar atunci când vor apărea marcaje rutiere şi unul din semafoare va sta exact deasupra linie continue de separare a două benzi, tabloul va fi şi mai de neînţeles.
0
2,084
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!