Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Benzina depăşeşte şi preţul de 31 lei per litru în Moldova, după noi scumpiri la carburanţi, anunţate de ANRE

27 Mai 2022 - 12:56
Redacţia PiataAuto.md
La doar o săptămână distanţă după trecerea pragului de 30 lei per litru, acum benzina depăşeşte şi preţul de 31 lei per litru, după anunţarea a noi scumpiri la carburanţi, anunţate azi de ANRE pentru următoarele 3 zile. Astfel, benzina se mai scumpeşte cu 0.20 lei şi va costa 31.15 lei/litrul!
Şi motorina se scumpeşte cu 0.15 lei şi va costa 27.29 lei/litrul în următoarele trei zile. În cazul motorinei nu a vorba de un nou record, ea ieftinindu-se în zilele anterioare, însă benzina înregistrează un nou record istoric, cum a făcut-o constant pe parcursul următoarelor zile.
Vorbind de valori în euro, preţul unui litru de benzină în Moldova e de 1.52 euro, iar un litru de motorină costă 1.33 euro. Preţurile la bursele internaţionale sunt de asemenea în uşoară creştere, dar dacă analizăm cifrele în euro, creşterea din ultima săptămână e cauzată inclusiv de creşterea cursului valutar. Chiar dacă factorii sunt mai mulţi la număr, şi ţin în mare parte de contextul internaţional, e cât se poate de clar că un preţ de 31.15 lei/litru de benzină la pompă va fi simţit de toţi cei care vor alimenta.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter