Deputaţii din România vor să anuleze prevederile de ridicare a permisului pentru depăşire de viteză mai mare de 70 km/h şi încă un alt articol

19 Mai 2022, 11:51
Redacţia PiataAuto.md
La doar câteva luni de la intrarea în vigoare a noilor prevederi ale Codului Rutier în România, prin care şoferii ce depăşeau limita de viteză cu mai mult de 70 km/h rămâneau fără permis fără dovadă înlocuitoare, deputaţii vor deja să anuleze această prevedere, dar şi să anuleze un alt articol anterior, ce definea comportamentul agresiv la volan.
Şoferii agresivi puteau rămâne fără permis timp de 30 de zile, iar vitezomanii ce depăşeau limita cu mai mult de 70 km/h rămâneau pietoni cu efect imediat, datorită faptului că dovada retragerii permisului nu prevedea dreptul de a conduce mai departe. Acum, deputaţii din Comisia de Transport au votat să relaxeze aceste sancţiuni, eliminând total articolul de condus agresiv şi stipulând că până şi cei care depăşesc viteza cu peste 70 km/h să primească dovadă înlocuitoare cu dreptul de a conduce, adică să poată urca la volan în clipa imediat următoare după ce au fost documentaţi de poliţie.
Totuşi, ca aceste prevederi să intre în vigoare, ele trebuie votate în plenul Camerei Deputaţilor. România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană în clasamentul siguranţei rutiere, cu cea mai mare incidenţă de victime pe drumurile publice. Intrarea în vigoare a reglementărilor mai aspre în luna februarie 2022 era prevăzută să reducă numărul de accidente pe drumurile ţării şi să sporească siguranţa.
0
1,124
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!