Două maşini ale poliţiei din Germania s-au ciocnit între ele într-un scenariu de neînţeles, după ce una a frânat brusc

7 Mai 2022, 11:29
Redacţia PiataAuto.md
Maşinile de poliţie sunt mai frecvent accidentate şi asta e absolut firesc, date fiind misiunile periculoase pe care trebuie să le îndeplinească adeseori. Dar dacă un accident într-o urmărire poate fi de înţeles, atunci două maşini de poliţie, accidentate într-un scenariu banal în care prima frânează brusc şi a doua nu reuşeşte să frâneze, au fost de natură să nemulţumească publicul din Germania, care îşi pune întrebări despre pregătirea poliţiştilor.
Accidentul cu cele două Mercedesuri de poliţie din imaginea de mai sus s-a produs joi, 5 mai, în orăşelul Crailsheim din Baden-Wurttemberg. Cele două maşini se deplasau în coloană, când prima a frânat brusc în apropierea unei treceri semaforizate, iar poliţista ce conducea cea de-a doua maşină nu a mai reuşit să frâneze în timp util şi a lovit maşina colegilor ei. În rezultat, cele două Mercedesuri de poliţie au fost avariate vizibil, în special maşina din spate, care s-a ales cu toată partea frontală afectată şi cu capota sărită din instalaţiile pirotehnice, gândite pentru protecţia pietonilor.
Circumstanţele exacte, cum ar fi motivul frânării, nu sunt menţionate de poliţia germană, dar comunicatul oficial lasă să se înţeleagă că cele două maşini de poliţie se întorceau dintr-o misiune, deci nu se deplasau cu viteză spre o chemare. Iar asta dă şi mai multe motive de întrebare despre pregătirea poliţiştilor, or, toţi poliţiştii care conduc maşini în misiune trec periodic prin cursuri avansate de condus defensiv profesionist, cu manevre de reacţii cu mult peste media obişnuită a şoferilor, astfel încât să poată reacţiona cu precizie şi abilitate în orice situaţii-limită.
0
9,077
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!