După ce au fost instalate 4 semafoare pe Calea Orheiului, acum au apărut şi 4 benzi în apropiere de intersecţia cu strada Studenţilor

23 Mai 2022, 07:43
Redacţia PiataAuto.md
Săptămâna trecută scriam că primarul de Chişinău tocmai anunţase că noua bandă suplimentară de virare la dreapta de pe Calea Orheiului pe strada Studenţilor fusese inaugurată, dar atrăgeam atenţia că la aceeaşi intersecţie fuseseră instalat 4 semafoare pentru doar 3 benzi care ajung la linia semaforului şi spuneam că o asemenea situaţie e de natură să creeze confuzie între şoferi. Ei bine, se pare că în acest week-end primăria Chişinău a reacţionat şi a rezolvat problema, desenând 4 benzi în apropiere de intersecţie.
Cele 4 benzi sunt prezente doar pe ultimele circa 100 metri înainte de intersecţie. Practic, cele 3 benzi existente pe toată durata Căii Orheiului, lângă intersecţie se îngustează şi migrează spre dreapta, făcând loc apariţiei benzii din stânga, destinată exclusiv virării la stânga. Astfel, s-a încercat şi rezolvarea problemei cronice în care două benzi era aglomerate, iar cea din stânga era liberă şi mulţi încercau să intre pe banda de mijloc în ultimul moment. Acum nu vor fi nevoiţi să facă asta, întrucât banda lor continuă tot înainte, migrând uşor spre dreapta înainte de intersecţie.
Astfel, cele 4 semafoare se referă acum mult mai clar la cele 4 benzi existente sub ele. E drept că marcajul anterior încă e vizibil ceva mai slab, dar, per total, noua soluţie aplicată ar trebui, cel puţin teoretic, să ajute la fluidizarea traficului şi să nu mai constituie motiv de confuzie pentru cei ce ajung la semafor.
0
9,753
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!