După plecarea Renault din Rusia, AvtoVAZ vrea să producă Duster cu emblema Lada

17 Mai 2022, 10:25
Redacţia PiataAuto.md
O iniţiativă neaşteptată a fost anunţată aseară de ministerul de industrie şi comerţ din Rusia pentru o entitate de presă din aceeaşi ţară. După plecarea oficială a Renault din Rusia, inclusiv plecarea din acţionariatul AvtoVAZ, ministerul spune că AvtoVAZ ar putea pune în producţie SUV-ul Duster cu emblemă Lada, întrucât ar deţine licenţa pentru acesta din partea Renault.
Anume aici lucrurile devin neclare, or, e necunoscut modul în care AvtoVAZ ar fi putut primi această licenţă de la Renault, dar şi momentul când ar fi acordată o asemenea licenţă, întrucât Renault asambla Duster anterior la fabrica sa proprie din Moscova, nu la una AvtoVAZ. Prin urmare, fie a fost vorba de o neglijenţă a francezilor, fie e vorba de o vânzare neonorabilă de ultim moment din partea francezilor, înainte de retragerea acestora de pe piaţă. Dar, la cât de multe declaraţii pompoase nu tocmai veridice s-au făcut în Rusia în ultima perioadă, putem pune la îndoială şi însăşi existenţa acestei licenţe sau ce înţeleg ruşii prin ea.
Însă oficialii ruşi remarcă faptul că e vorba de generaţia actuală a lui Duster, cea care a debutat peste tot în lume în anul 2017, iar în Rusia abia în 2021. Însă, chiar şi existenţa unei licenţe ar ridica mari întrebări despre cum s-ar desfăşura producţia, în condiţiile în care Renault a anunţat că nu va livra componente în Rusia şi a sistat orice activitate industrială. Totuşi, şi plecarea Renault din Rusia a fost legată de o mulţime de încercări de a rămânea măcar parţial sau de a-şi asigura o cale mai uşoară de revenire, aşa că anunţul de acum cu licenţa ridică mari semne de întrebare şi faţă de francezii de la Renault.
1
5,802
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!