(FOTO) Cum a fost la Concorso de Eleganza de pe malul lacului Como din Italia în acest an, cu zeci maşini clasice formidabile

26 Mai 2022, 21:27
Ilie Toma
Există multe locuri în lume şi multe evenimente la care se adună periodic pasionaţii de maşini clasice şi de colecţie, dar Concorso d’Eleganza de la Villa d’Este, de pe malul lacului Como din Italia, e vârful lor absolut, e treapta supremă unde poţi ajunge vreodată. E valabil şi ca spectator, dar mai ales e valabil ca proprietar de maşină clasică.
Dacă ajungi vreodată în viaţă să fii invitat să-ţi expui maşina acolo, înseamnă că ai în proprietare o maşină excepţional de valoroasă, într-o stare autentică sublimă. Şi dacă ai ajuns să ai o asemenea maşină excepţională, înseamnă că ai făcut cu siguranţă ceva foarte corect şi bine în viaţă, încât să vii pe malul lacului Como şi să-ţi celebrezi, practic, succesul şi pasiunea, contemplând la ce ai reuşit în viaţă.
Şi fie că ai câteva sute de mii de euro în conturi, sau câteva sute de milioane, odată ce vii aici, e de bun simţ să stai lângă maşina ta, şi să vorbeşti cu cei care trec pe lângă ea şi manifestă interes. Şi de obicei toţi o fac cu o imensă satisfacţie de a-şi face cunoscută istoria maşinii.
Şi apoi, drept oameni care vor intra cu tine în discuţie vor fi alţi proprietari de maşini, poate câţiva jurnalişti la fel de pasionaţi de automobile clasice şi un număr foarte limitat de vizitatori care au o pasiune suficient de mare pentru aceste bijuterii, încât să accepte să plătească un bilet de intrate de vreo 500 euro. Da, într-atât de special e accesul la Villa d’Este. Dar în acelaşi timp, cei care nu pot veni aici pentru evenimentul esenţial, vor putea vedea aceleaşi maşini în ziua următoare, cu doar 10-15 euro, la o vilă mult mai mare şi mai deschisă publicului larg.
Concorso d’Eleganza la Villa d’Este este pentru noi un eveniment de un ataşament special, pentru că în istoria redacţiei noastre, am avut onoarea să fim acolo de 4 ori acolo, printre asemenea maşini şi acea atmosferă absolut magnifică a pasiunii auto dusă la superlativ. Perioada pandemică a pus o pauză şi concursului, el fiind realizat în ultimii doi ani cu multe amânări şi în regim restrâns şi abia anul ăsta revenind la normal. Dar, sperând că vom avea condiţii de pace, anul viitor promitem să mergem din nou la Concorso d’Eleganza. Pentru că fiind acolo, poţi cunoaşte zeci maşini superbe şi zeci de istorii direct de la proprietarii lor. Şi pentru că-n ultimii doi noi, cei din comunitatea PiataAuto.md, suntem de sute de ori mai interesaţi de maşini clasice.
Dar, despre ediţia din acest an vom vorbi mai mult dintr-un set generos de imagini. O galerie foto pe care s-o vezi lin, fără grabă, savurând maşinile, detaliile din jurul lor, oamenii, expresiile de pe feţele lor şi frumuseţile de pe malul lacului Como.
Pentru că, aşa cum a spus câteva decenii în urmă proprietarul vilei unde se organizează acest concurs, „nu se ştie exact unde se află paradisul, însă dacă el ar fi pe pământ, e foarte probabil ca acesta să fie chiar el, paradisul”.
Vezi întreaga galerie foto mai jos
0
2,108
GALERIE FOTO (47 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!