Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Fabrica Renault din Moscova a trecut în proprietatea oraşului, se anunţă planuri pentru producţia de Moskvich-uri acolo

16 Mai 2022 - 10:57
Redacţia PiataAuto.md
E oficial, Renault şi-a finalizat tranzacţia de ieşire din Rusia, şi a scăpat atât de acţiunile sale în AvtoVAZ, cât şi de fabrica proprie pe care o avea în Moscova. Situaţia acestei fabrici e cea mai interesantă, întrucât ea a trecut în proprietatea oraşului Moscova, iar autorităţile de aici anunţă planuri populiste, aproape utopice în condiţiile actuale când nici măcar Lada Niva nu poate fi produsă fără componente externe
Astfel, primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, a anunţat că nu poate admite ca miile de angajaţi de la fabrică să rămână fără lucru, dar totuşi menţionează că se va strădui să menţină „o mare parte” din personal, admiţând astfel că vor exista şi concedieri. Primarul a mai anunţat că fabrica va fi redenumită în Moskvich, iar aici ar urma să fie produse modele Moskvich, marcă defunctă de mai mult de două decenii.
Foto: Model Moskvich din anii 80, poză simbol

Reanimarea mărcii e corelată cu faptul că fabrica Renault a fost construită pe teritoriul fostei fabrici Moskvich din perioada URSS. În anii 90, Moskvich aparţinea de asemenea oraşului Moscova, dar fabrica a fost devalizată de funcţionari corupţi şi management slab. Iniţial, Moskvich a vândut celor de la Renault hala pe care o pregătea pentru producţia de motoare mai moderne, apoi şi alte edificii şi o mare parte din teren. Ulterior, Renault a retehnologizat fabrica şi a pus în producţie mai multe modele, fabrica fiind în continuă dezvoltare pe parcursul ultimelor două decenii.
Acum, primarul Moscovei visează că va repune în producţie Moskvich-uri şi spune că o va face cu ajutorul celor de la Kamaz. Oficialul menţionează că la prima etapă se vor produce maşini cu motoare cu ardere internă, dar nu menţionează dacă e vorba de modele noi sau de modelele arhaice Moskvich de cândva. Planurile primarului merg şi mai departe de atât, însă, şi spune că ulterior la fabrică se vor produce maşini electrice cu emblemă Moskvich.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter