Frontiera Republicii Moldova va fi supravegheată de drone, donate de Germania

16 Mai 2022, 13:11
Redacţia PiataAuto.md
Frontiera Republicii Moldova urmează a fi supravegheată cu ajutorul dronelor, donate de Germania, anunţă azi Poliţia de Frontieră, care a primit în vizită şi o delegaţie germană, reprezentanţii căreia au şi demonstrat funcţionalitatea aparatelor de zbor ghidate de la distanţă.
Astfel, dronele vor monitoriza în primul rând sectoarele vulnerabile ale frontierei, cu scopul de a preveni criminalitatea transfrontalieră de tot spectrul, începând de la contrabandă până la traversări neautorizate a frontierei. Noile drone urmează a ajunge cât de curând în dotarea Poliţiei de Frontieră.
Acestea sunt produse de către compania germană GermanDrones şi fac parte din familia Songbird, apreciată ca fiind una din cele mai bune din lume de tipul său. În prezent compania produce trei variaţii din această familie de modele, cu o rază de acţiune de până la 60 km în cazul modelului mai simplu şi de până la 110 km în cazul modelului superior.
Propulsia se realizează cu 4 electromotoare, cu o autonomie cuprinsă între 45 minute şi 100 minute, în funcţie de model şi sarcină. Acestea pot fi operate şi în condiţii de ploaie uşoară, iar modelul de top şi în condiţii de ploaie intensă.
Modelul incipient are o cameră simplă, dar următoarele două în ierarhie dispun de cameră cu infraroşu, zoom de 20 şi 30x, iar model de top are şi pointer laser. Un singur zbor poate acoperi o arie de supravegheze de până la 100 km pătraţi. Conform producătorului german, modelul e proiectat pentru a înfrunta condiţii dure de viaţă reală, putând opera în regiuni arctice, deşertul Sahara, junglele africane umede sau oriunde altundeva.
0
2,507
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!