În luna mai fabricile AvtoVAZ nu vor produce niciun automobil, fabrica a prelungit din nou perioada de şomaj tehnic

26 Mai 2022, 16:49
Redacţia PiataAuto.md
Acum o săptămână anunţam că AvtoVAZ nu putea relua producţia maşinilor, nici măcar a versiunilor Niva, pentru că şi acele maşini, odată ce folosesc injecţie electronică, au nevoie de semiconductoare, pe care Bosch nu vrea să le mai livreze. Spuneam atunci că până la acea dată, în luna mai, AvtoVAZ nu produsese nicio maşină, dar promitea că la 27 mai producţia va fi reluată, totuşi, fapt de care ne îndoiam şi estimam vă va fi anunţată o nouă prelungire a perioade de stagnare şi şomaj tehnic.
Ei bine, acum e oficial, AvtoVAZ a prelungit şomajul tehnic cel puţin până la 3 iunie, iar astfel, pentru prima dată în istorie, AvtoVAZ nu va produce nici măcar un singur automobil timp de o lună, alta decât luna de concediu anual, la toate fabricile sale luate împreună.
Pe perioada şomajului tehnic, angajaţii primesc două treimi din salariu, dar şi perioada maximă de şomaj tehnic e limitată, după care pot surveni concedieri propriu-zise, dacă producţia nu reîncepe. Una e clar, luna mai 2022 va intra în istoria AvtoVAZ ca o lună în care amânările au fost multe la număr, planurile anunţate şi urmate de răzgândiri au fost la fel de multe, dar numărul maşinilor produse de facto a fost de zero absolut.
0
4,980
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!