Lada Granta simplificată va fi produsă în două versiuni, pustie în dotări şi foarte pustie

24 Mai 2022, 15:22
Redacţia PiataAuto.md
Încă acum câteva săptămâni, producătorul AvtoVAZ din Rusia anunţase că va recurge la producţia unei versiuni simplificate la maxim a lui Lada Granta, în contextul sancţiunilor internaţionale şi lipsei de componente pentru producţia de maşini mai moderne. Atunci se anunţa că versiunea simplificată va fi lipsită de toate airbag-urile, dar şi de sisteme de siguranţă precum ESC şi chiar elementarul ABS. Pe lângă asta, şi motoarele vor fi lipsite de senzori lambda şi vor avea zero ecologie, consumând mai mult în urma lipsei unui senzor pentru reglarea amestecului de oxigen. Şi când credeam că asta e un minim absolut, AvtoVAZ a anunţat că, de fapt, vor există două versiuni simplificate — cea pustie în dotăr,i despre care vorbeam mai sus, şi încă una, şi mai pustie de atât.
Ce se mai poate scoate de pe o asemenea maşină? — ar fi întrebarea firească. Ei bine, producătorul rus anunţă că versiunea şi mai simplă va fi lipsită chiar şi de direcţia asistată, aşa că viitorii cumpărători vor trebui să întoarcă volanul cu toată forţa lor musculară, cum se întâmpla cândva, demult, la Volgi şi Ladele de atunci.
Maşinile vor fi lipsite şi de motoarele de acţionare electrică ale geamurilor, iar despre versiunea foarte cheală, pe lângă lipsa servodirecţiei, AvtoVAZ spune simplu că aceasta va fi lipsită de absolut toate dotările ce ţin de confort, fără a specifica mai mult. Nu se menţionează dacă maşina va rămâne echipată cu injecţie electronică sau dacă se va recurge din nou la carburator, care nu are nevoie de semiconductoare şi cabluri electrice.
1
19,785
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!