Poliţia din Moldova a surprins aseară 173 automobile venite la curse ilegale în zona străzii Pietrăriei

28 Mai 2022, 15:19
Redacţia PiataAuto.md
Poliţia din Moldova raportează despre o razie excepţională, pe care a realizat-o astă-noapte în zona străzii Pietrăriei, mai cunoscută pentru mulţi chişinăuieni drept regiunea Pruncul. În jurul orei 22:00, poliţiştii au mers în acea regiune, având informaţii că în acea regiune se desfăşoară curse ilegale. Au surprins 173 de automobile la faţa locului, unele participând direct la cursă, altele venind cu spectatori.
Toate automobilele surprinse la faţa locului au trecut prin verificările poliţiei, de la conformarea reviziei tehnice şi stării tehnice a maşinii până la verificarea existenţei încălcărilor de la camerele de trafic şi înmânării proceselor verbale pentru şoferi. Au fost înmânate 67 de asemenea procese verbale, alţi 16 şoferi au primit citaţii pentru prezentare la poliţie, iar 8 maşini au rămas fără plăcuţe de înmatriculare din cauză stării neconforme. Cel mai grav este că printre şoferi au fost depistaţi 5 care se aflau în stare de ebrietate, toţi cu grad avansat, iar încă 1 a refuzat testarea şi e calificat automat ca fiind cu grad avansat.
În total, pe lângă amenzile înmânate cu duiumul, 13 automobile au fost duse la parcarea specială cu plată. Pe lângă aceste pedepse, poliţia investighează şi însăşi organizarea curselor ilegale, care, conform modificărilor din anul 2020 al codul contravenţional şi cel penal se pedepsesc acum cu amendă între 67,500 şi 75,000 lei, muncă neremunerată de la 180 la 240 ore sau chiar închisoare care variază de la 1 an la 3, în funcţie de consecinţe.
0
16,699
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!