Poliţia din Rusia începe a avea probleme în achiziţia de automobile, întrucât nu are de unde să le cumpere

19 Mai 2022, 16:16
Redacţia PiataAuto.md
Un efect neaşteptat al plecării marii majorităţi a producătorilor auto din Rusia în urma începerii războiului din Ucraina şi a sancţiunilor internaţionale a fost semnalat acum de poliţia rutieră din Rusia. Aceştia trebuiau să achiziţioneze în primăvara acestui an 2,800 de automobile pentru parcurile poliţiei din toată ţara, dar acum s-au pomenit în situaţia în care nu au de unde să le cumpere.
Situaţia e accentuată de faptul că de achiziţiile în masă ale poliţiei trebuie făcute cu automobile asamblate în Rusia, iar acum în toată Rusia doar două fabrici mai funcţionează — UAZ şi Haval. Dar aceste două fabrici n-au produs nici o mie de maşini împreună în luna mai, de exemplu. Cele care sunt produse, sunt cumpărate imediat, iar preţurile depăşesc limita de buget de 1.6 milioane de ruble pe unitate, pe care le-a bugetat poliţia. Anterior se miza pe sedanuri Lada, dar, aşa cum anunţam ieri, fabricile Lada n-au produs nici măcar 1 automobil pe parcursul întregii luni mai, prin urmare poliţia nu prea are şanse să cumpere în curând maşini Lada.
Ministerul de interne şi cel al industriei din Rusia au menţionat că sunt în căutarea de soluţii şi au anunţat că „prelucrează problema” cu producătorii cei mai mari din industrie, fără a face o referire exactă la cine se referă. Or, în contextul în care absolut toate fabricile auto stagnează în prezent, la nivelul întregii Rusii, cu excepţia UAZ şi Haval, doar cele două mărci mai pot propune ceva în prezent.
Poze simbol
0
2,403
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!