Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Preţul petrolului a crescut pe pieţele internaţionale, după ce şi Ungaria a fost de acord ca UE să interzică aproape toate importurile din Rusia

31 Mai 2022 - 10:55
Redacţia PiataAuto.md
Cotaţiile internaţionale la petrol au cunoscut o creştere importantă de ieri seară şi pe parcursul zilei de azi, după ce Ungaria şi-a retras opoziţia faţă de interzicerea de către Uniunea Europeană a majorităţii importurilor de petrol din Rusia. Decizia UE prevede că vor fi interzise toate importurile de petrol din Rusia, cu excepţia celor prin efectuate prin conducte, iar această excepţie permite Ungariei să importe în continuare petrol prin conducta Drujba, care trece prin această ţară. Totuşi, interdicţia va viza o cantitate impunătoare de până la 90% din petrolul din Rusia care ajungea în UE.
Decizia a dus în predictibil la o creştere a preţurilor pe piaţa internaţională, cotaţiile ajungând la 122 dolari pe baril la petrolul Brent aseară şi la 123.5 dolari la ora redactării acestui articol. Astfel, în mod inevitabil această creştere are toată şansele să se resimtă în decursul a câteva zile şi la preţurile de la pompă.
În Moldova creşterea ar putea fi şi mai mult accentuată de creşterea uşoară a cursului de schimb valutar, înregistrată în ultimele săptămâni. Prin urmare, chiar dacă asistăm în fiecare zi la preţuri record, anunţate de ANRE, următoarea perioadă ar putea urma noi şi noi creşteri anunţare la preţurile de la staţiile de alimentare.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter