Prima parcare multietajată automatizată din Chişinău nu e gata nici la aproape un an de la anunţare şi la jumătate de an de când trebuia să fie funcţională

24 Mai 2022, 10:54
Redacţia PiataAuto.md
Prima parcare automatizată din Chişinău, amplasată pe strada 31 August 1989, în zona din spatele edificiilor Bibliotecii Naţionale şi Universităţii Tehnice, nu e funcţională la nici aproape un an de când a fost anunţată şi la jumătate de an de când trebuia să fie deja operaţională. În prezent, scheletul construcţiei metalice pare a fi ridicat, par să există şi unele mecanisme instalate, dar parcarea e în continuare îngrădită şi nefuncţională.
Foto: Parcarea multietajată la starea de azi, 24 mai 2022

La 31 mai 2021, parcarea era anunţată solemn de către primarul din Chişinău, înconjurat de presă. Se promitea că la 31 octombrie 2021 parcarea va fi deja gata, iar aici urmau a fi parcate 40 de automobile într-un sistem inovaţional automatizat.
Foto: Inaugurarea solemnă a startului lucrărilor la parcare, mai 2021

În octombrie 2021, după data de 13, parcarea încă nu era gata, iar la ea se mai muncea. Muncitorii erau prezenţi pe şantier şi lucrări se mai făceau, chiar dacă termenul era deja depăşit.
Foto: Cum arăta parcarea în octombrie 2021

Acum, în mai 2022, la aproape un an distanţă, şantierul e pustiu de muncitori, de pe gard dispărând şi panoul informativ anterior. Întrucât se promiteau 4 etaje pentru această parcare, structura pare să fie ridicată pentru toate 4 etaje, dar mecanismele par să fie incomplete la ultimul etaj.
Foto: Parcarea multietajată la starea de azi, 24 mai 2022

Luând în considerare termenul iniţial de 4.5 luni, cât trebuia să dureze construcţia, deja acest termen a fost depăşit mai mult decât de două ori.
Foto: Parcarea multietajată la starea de azi, 24 mai 2022
0
1,898
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!