Primăria Chişinău anunţă că a majorat salariile şoferilor de troleibuze, acum aceştia primesc 850 euro

7 Mai 2022, 08:05
Redacţia PiataAuto.md
Primarul de Chişinău a anunţat că primăria a majorat salariile tuturor angajaţilor din regia transport electric, cu efect din luna aprilie 2022, respectiv salariile achitate acum, în mai, pentru aprilie, sunt deja crescute. Majorarea medie este de 17%, informează primarul, iar cele mai notabile salarii sunt cele ale şoferilor de troleibuze.
Conform celor anunţate de primar, până la sporul de salariu, aceştia primeau un salariu de circa 14,700 lei, iar acum salariul a crescut până la 16,900 lei, echivalentul a circa 850 euro, conform cursului BNM de azi. Totuşi, primarul nu menţionează dacă e vorba de salariul brut, sau net, după impozitare, însă, judecând după tendinţa politicienilor de a amplifica cifrele, cel mai probabil a vorba e salariul brut. Conform regimului actual de impozitare, dintr-un salariu brut de 16,900 lei, salariul net ar rezulta într-o cifră de circa 13,800-14,200 lei, în funcţie de scutirile personale. Pe lângă impozitele şi contribuţiile reţinute direct din salariu, angajatorii mai plătesc şi alte impozite aferente pentru salariat. Respectiv, după majorare, efectiv salariul net ar trebui să constituie acum 13,800-14,200 lei în funcţie de scutiri, echivalentul a aproximativ 700-715 euro. Iar dacă ne citesc şoferi de troleibuz, pot confirma aceste cifre anunţate de primar în comentarii.
În prezent, în cadrul regiei de transport electric din Chişinău muncesc circa 650 şoferi de troleibuz, şi mai există o mulţime de locuri vacante. În total, dacă luăm în considerare atât posturile disponibile de şoferi, cât şi alte funcţii, regia are în prezent 450 locuri vacante.
0
22,006
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!