Primul recall pentru noul Range Rover, din cauza unor senzori care pot declanşa airbag-urile fără motiv

23 Mai 2022, 10:22
Redacţia PiataAuto.md
Noua generaţie Range Rover a debutat acum câteva luni buni, continuând rolul de model de top î ierarhie mărcii britanice. A debutat cu un design foarte similar în proporţii, dar mult mai minimalist, în ton cu tendinţele actuale şi în acelaşi timp hi-tech. Totuşi, la doar câteva luni distanţă de la intrarea în producţie, Land Rover a anunţat primul recall pentru noul model, cu o defecţiune bizară, prin care airbag-urile se pot declanşa fără motiv.
Problema a fost identificată la 100% din automobilele asamblate în 2 şi 22 februarie 2022, iar problema e cauzată de senzorii de impact din partea frontală a maşinii. Modul în care aceştia sunt fixaţi poate slăbi în timp, iar astfel senzorii pot transmite la un moment dat informaţii eronate calculatorului maşinii despre producerea unui impact, fără ca un accident să aibă loc. Iar asta înseamnă că maşina ar putea declanşa airbag-rile în urma acestor informaţii de la senzori, fără un accident.
Fireşte, dacă o asemenea declanşare s-ar produce în mişcare, şoferul ar putea avea un şoc şi ar putea pierde controlul volanului, ajungând într-un accident adevărat, de această dată fără un airbag funcţional, întrucât acesta a fost deja declanşat.
Din fericire, cei de la Land Rover au depistat rapid această problemă, iar până în prezent nu există niciun caz înregistrat după scenariul pe care l-au dedus inginerii. Totuşi, toate maşinile produse în acest interval vor fi rechemate în service pentru a le fi rezolvată problema acelor senzori, pe cheltuiala producătorului, fireşte.
0
1,285
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!