Şi Ford Transit devine electric, debutând cu o autonomie de până la 380 km

10 Mai 2022, 11:22
Redacţia PiataAuto.md
Renumita dubiţă Ford Transit, una din cele mai populare în Europa, devine electrică, iar Ford a dezvăluit primele informaţii şi imagini cu noul model, numit E-Transit Custom. Cea mai intrigantă parte e că noul model va face uz de o parte din tehnologiile de pe pick-up-ul electric american F-150 Lighting, dar şi promisiunea unei autonomii de până la 380 km în ciclu WLTP.
Dincolo de asta, Ford nu anunţă deocamdată prea multe specificaţii tehnice despre noua sa dubiţă. Nu se divulgă nici numărul motoarelor, nici puterea acestora, nici capacitatea bateriei, însă se anunţă că aceasta va beneficia de posibilitatea încărcării fast-charge la putere similară cu F-150, iar despre substratul tehnic al noului Transit electric se menţionează că acesta va fi unul de vârf, fără compromisuri.
De asemenea, o tehnologie preluată de pe F-150 Lightning, care poate fi foarte utilă pentru livrări şi montări e posibilitatea dubiţei de a servi drept sursă de energie. Astfel, muncitorii ar putea livra materiale într-o zonă mai izolată cu ea, spre exemplu, iar acolo şi-a putea conecta instrumentele la maşină, făcând tăierile necesare şi ajustările pentru asamblare.
Designul noul E-Transit va putea fi observat de departe, datorită unei grile contrastante, dar şi a unor blocuri optice de formă diferită, cu LED-uri duble, partea de sus a cărora continuă vizual spre linia de deasupra calandrului.
E interesant şi faptul că noul Ford E-Transit cu propulsie electrică va fi produs la fabrica Ford Otosan din Kocaelli, Turcia, începând cu mijlocul anului 2023. Ford şi Koc Holding, proprietarii Otosan, au încheiat de curând şi un nou acord prin care vor crea o fabrică uriaşă pentru producţia bateriilor, care ar trebui să devină operaţională către anul 2025.
0
1,339
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!