Şofer de camion din Moldova, dispărut în Germania în mod misterios, iar poliţia investighează cazul neavând vreun indiciu

4 Mai 2022, 08:04
Redacţia PiataAuto.md
Poliţia din Germania a anunţat ieri despre un caz misterios pe care-l investighează de la 19 aprilie încoace, caz care vizează dispariţia unui şofer de camion din Republica Moldova, pe nume Stepan M. Acesta şi-a lăsat camionul pe teritoriul unei companii din Buren, cu cheia în contact şi cu lucrurile sale personale în interior şi de atunci a dispărut, iar poliţia a desfăşurat o amplă operaţiune de căutare.
Poză simbol

Poliţia a desfăşurat iniţial o căutare a şoferului de 42 de ani la faţa locului şi în împrejurimi, după care moldoveanul a fost căutat prin afişarea publică a pozelor lui şi căutări cu echipaje mai mari. Investigaţiile poliţiei, precum şi imaginile de pe camerele de supraveghere din apropierea locului în care a dispărut, au arătat că şoferul din Moldova îşi parcare camionul la sediul companiei din Buren, aşteptând descărcarea mărfii pe care o avea în camion. A fost surprins în cabină şi în jurul acesteia, după care, brusc, şoferul a dispărut, iar în cabină au rămas nu doar cheile şi ci o mulţime de lucruri personale — paşaport, bani, telefoane mobile, permisul său de conducere. La puţin timp distanţă camerele de supraveghere ale unei benzinării din preajmă l-au surprins pe teritoriul acesteia, acestea fiind şi ultimele imagini cu şoferul moldovean, găsite de poliţia din Germania. Ulterior, a mai existat o sesizare de pe un mic aerodrom din apropiere, că un pilot a abandonat decolarea, pentru că o persoană neautorizată şi necunoscută ar fi traversat pista, iar poliţia crede că ar putea fi vorba tot de Stepan.
Foto: Imaginile de pe camerele de supraveghere, publicate de poliţia germană

Poliţia a căutat apoi cu un câine antrenat regiunile din jur pe parcursul a mai multe zile, după care numărul câinilor a fost suplinit. Când nici această măsură nu a dat rezultate, poliţia a folosit şi un elicopter pentru a survola din aer pădurile din preajmă şi râurile Afte şi Alme, precum şi lacul Keddinghauser din preajmă. Acum poliţia a anunţat public cazul, a publicat imaginile şoferului moldovean şi speră la ajutor din partea publicului.

Poliţia din Germania spune că a luat legătura cu familia şoferului, din Moldova, şi nici aceştia nu au putut găsi vreo explicaţie pentru dispariţia misterioasă. Deocamdată nu există nici un indiciu al vreunui final tragic, dar, totuşi, poliţia are drept versiune de bază scenariul că moldoveanul s-ar fi rătăcit, după care ar fi suferit un accident.
0
1,329
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!