Un cumpărător de Kia Sorento din SUA a schimbat 9 motoare şi 4 cutii de viteze defecte, timp de 10 ani la maşina sa, toate pe garanţie

23 Mai 2022, 18:34
Redacţia PiataAuto.md
Acum 10 ani, despre Kia se vorbea ca despre o marcă fiabilă, cu reputaţie foarte bună. Ulterior au mai apărut recall-uri ce vizau apariţia eroziunilor pe pereţii interiori ai cilindrilor, dar până şi aceste rechemări nu au afectat prea mult imaginea mărcii prea mult. Aşa că decizia unui cumpărător din SUA de acum 10 ani de a plăti o sumă de bani în plus, doar pentru a avea garanţie nelimitată vreme de un deceniu, părea o cheltuială nenecesară.
Pe atunci, Kia oferea 10 ani garanţie sau 100,000 mile în SUA pentru Sorento. Însă dacă voiai, puteai plăti o sumă de bani în plus şi primeai aceeaşi 10 ani, dar fără limită de kilometri. Iar suma nu era deloc mică — tocmai 7,000 dolari. Cumpărătorul unui Sorento, din Minneapolis, cel despre care vorbim azi, a decis totuşi să plătească cele 7 mii, pentru a fi liniştit.

Acum, în 2022, după 10 ani de exploatare a maşinii, istoria sa a fost făcută publică de tehnicianul de la service-ul aceluiaşi dealer, fără a menţiona numele exact al cumpărătorului însă. Aşadar, mecanicul a publicat o poză cu odometrul maşinii, cifra fiind de 608,061 mile parcurse, echivalentul a 978,589 km parcurşi! Deci, fără 21,500 km, Kia a are 1 milion de km alergaţi.
Doar că în această perioadă de 10 ani, Kia a avut nenumărate vizite la service şi lucrări majore efectuale. S-au făcut 203 schimburi de ulei la motor şi 20 de schimburi la cutie, ceea ce înseamnă că proprietarul schimba uleiul în medie o dată la 4,800-5,000 km. Asta ar putea să ne ducă cu gândul la o mentenanţă exemplară din partea proprietarului, dar se pare că maşina l-a mâhnit în schimb, în loc să-l bucure cu fiabilitate la fel de exemplară.

Timp de 10 ani, maşina a schimbat 9 motoare! Deci, în mediu, un motor a ţinut aproape 100 mii km, după care defectele acestuia erau considerate atât de grave, încât era mai raţională schimbarea întregului motor, iar aceste schimburi s-au repetat de 9 ori, în continuu. Şi dacă ne-am gândi că doar motorul o fi fost nereuşit, la maşina s-au schimbat şi 4 cutii de viteze! Deci, o cutie a ţinut în mediu cam 200 mii km.
Mecanicul a mai ţinut să menţioneze că vehiculul a fost condus foarte intens pe parcursul întregii sale exploatări, motoarele defecte având pistoane rupte uneori, cuzineţi afectaţi, arbori cotiţi şi multe alte defecte despre care acesta spune că arată o exploatare nemiloasă a maşinii. Intenţia mecanicului a fost de a arăta că până şi într-un asemenea caz, garanţia oferită, de 10 ani, a fost respectată. E drept, însă, că acum cei de la Kia au răsuflat uşuraţi, odată cu sfârşitul perioadei de garanţie.
1
30,095
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!