Un tânăr din Argentina i-a împlinit visul bunicului de a avea un Renault 12, acesta dorindu-şi toată viaţa o asemenea maşină

24 Mai 2022, 19:23
Redacţia PiataAuto.md
Renault 12 şi modelele cu design similar, create pe aceeaşi platformă, precum Dacia 1300, au fost maşini adorate în multe ţări ale lumii, iar în unele dintre ele, mai ales acolo unde au fost produse, au devenit adevărate simboluri de ţară. A fost şi cazul României cu Dacia, a fost şi cazul Turciei, dar a fost şi cazul Argentinei, unde modelul a fost de asemenea fabricat local. Ba chiar povesteam acum mai bine de o lună, într-un articol special, că Renault 12 a participat şi a avut victoria morală în cel mai grandios raliu din istorie, organizat în America de Sud. Ei bine, istoria despre care vorbim azi s-a făcut sonoră tot în Argentina, şi un Renault 12 e la mijloc.
Alberto e un argentinian în vârstă de 76 de ani, dintr-un orăşel numit General Pico, din provincia La Pampa. Cândva, demult, prima maşină pe care a condus-o în viaţa lui a fost un Renault 12, care i-a picat tronc la inimă. A îndrăgit modelul şi l-a descris de atunci încoace drept unul robust şi indestructibil. Dar n-a putut să-şi cumpere o asemenea maşină. Pur şi simplu niciodată nu şi-a putut permite o maşină. A visat, însă, toată viaţa sa la acest model, un deziderat care i-a rămas neîmplinit până la vârsta sa onorabilă.
Acum, la 76 de ani, nepotul său, pe nume Gonzales, a fost cel care a vrut să-i împlinească visul bunicului de-o viaţă. Din munca sa în calitate de DJ, Gonzales a adunat bani şi a găsit un Renault 12, fabricat în 1993, pe care l-a cumpărat pentru bunicul său. Maşina nu era în stare perfectă, avea nevoie de reparaţii, dar bunicul Alberto a fost copleşit de gestul nepotului.
Istoria celor doi a fost făcută cunoscută de presa din Argentina, iar Renault a reacţionat imediat, propunându-le susţinerea în repararea maşinii. Aceştia au trimis toate piesele necesare la service-ul Renault din orăşelul lor, iar maşina a trecut printr-o reîmprospătare amplă, oferită gratuit de Renault.
Mai mult ca atât, Renault Argentina i-a oferit bunicului de 76 de ani gratuitate pe viaţă la mentenanţa tehnică a maşinii sale. Iar pe lângă asta, l-a invitat pe Alberto şi pe nepotul său la fabrica din Cordoba, unde a fost asamblat în 1993 exemplarul lor Renault 12 şi le-a făcut un tur şi la fabrică. Apropo, Renault 12 a continuat a fi produs până în anul 1995 la această fabrică.
Acum, bunicului i-a rămas să-şi savureze maşina la care a visat toată viaţa şi pe care a obţinut-o graţie unui gest admirabil al nepotului său.
1
16,033
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!