Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Acesta e noul BMW Seria 3 facelift, modelul care nu recurge la grilele mari şi păstrează motoarele de 6 cilindri

18 Mai 2022 - 10:18
Ilie Toma
BMW a dezvăluit astăzi versiunea facelift pentru BMW Seria 3 şi, în ciuda unor aşteptări că acest model ar putea adopta grile verticale mai mari, mai ales că M3 are un asemenea calandru, n-a făcut-o. Seria 3 rămâne în continuare un model cu grile late, de înălţime mică, într-un stil cât se poate de clasic, iar împrospătările sunt cât se poate de inspirate.
Grila a fost redesenată, de fapt, niţel, însă doar cât să împrospăteze formele. La fel s-a întâmplat şi cu blocurile optice, care au devenit mai subţiri, redând maşinii un aspect mai atletic. La posterior s-au modificat niţel formele blocurilor optice, ale barei de protecţie, aripilor spate şi proeminenţa uşii portbagajului, iar asta a schimbat niţel proporţiile posteriorului şi a făcut-o spre bine.
Nu vom greşi să spunem că noua Serie 3 emană proporţii mai sportive acum, mai în stilul clasic al lui BMW Seria 3.
E interesant că acum modelul nu va avea doar un pachet M Sport, ci şi unul adiţional, numit M Sport Pro, care va mai adăuga câteva detalii în plus faţă de M Sport. Aşa că acum vor exista două nivele de pachet M pe Seria 3.
O modificare mai substanţială a suferit-o interiorului, unde a apărut ecranul mare curbat, dublu, în stilul lui BMW iX şi a altor modele recente din gama BMW. Odată cu asta e integrat şi noul sistem multimedia, iar Seria 3 devine astfel o maşină mult mai hi-tech. Apropo, sistemul de navigare e oferit acum standard, odată cu noul device multimedia, la fel ca şi sistemul de climatizare tri-zonal.
Cel mai îmbucurător lucru pentru fani, însă, e lista de motorizări, care e modernă, dotată cu tehnologie mild hybrid, dar păstrează inclusiv motorul cu 6 cilindri, refuzând să urmeze calea lui Mercedes C-Class W206, care nu mai are decât motoare cu 4 cilindri, chiar şi pe versiunea C43 AMG. BMW Seria 3 rămâne o alifie pe sufletul pasionaţilor, păstrând propulsor de 3.0 litri cu 6 cilindri în linie, pe versiunea M340i xDrive, motor care scoate 374 CP acum!
Mai mult ca atât, dacă generaţia anterioară după facelift adoptase un motor cu 3 cilindri în linie la momentul facelift-ului, pe versiunea 318i, actuala Serie 3 nu mai face asemenea absurdităţi ineficiente în viaţa reală. Până şi actuala versiune 318i are, de fapt, un motor de 2.0 litri, turboaspirat, dar ceva mai relaxat faţă de 320i. Pe 318i acesta livrează 156 CP şi 250 Nm, însă o face din 4 cilindri în linie. Versiunea 330i există în continuare, cu tracţiune spate şi integrală, dar livrează 245 CP, un pic mai puţin decât cifrele aceleiaşi motorizări în momentul lansării generaţiei G20.
Pe lângă asta, există şi două versiuni plug-in hibride ale Seriei 3, numite 320e şi 330e. Versiunea 320e vine cu un electromotor integrat în cutia de viteze, de 109 CP, şi un motor pe benzină de 2.0 litri şi 163 CP. Această motorizate poate parcurge circa 54-62 km în regim pur electric, după care operează ca un hibrid clasic. Versiunea 330e aplică aceeaşi reţetă, dar motorul pe benzină are 184 CP.
Şi, în fine, BMW Seria 3 a păstrat şi propulsoarele diesel — atât cele cu 4 cilindri şi cât şi cel cu 6 cilindri în linie, pe versiunea 330d, acesta livrând tocmai 286 CP acolo. Mai mult ca atât, pe versiunea M340d xDrive acelaşi motor diesel cu 6 cilindri în linie, de 3.0 litri, livrează 340 CP şi 700 Nm!
Deci, noul BMW Seria 3 a ochit toate ţintele dintr-o lovitură. Are şi plug-in hibrizi, şi motorizări pe benzină sau diesel. Pentru cei mai dornici de electromobilitate există autonomia pur electrică urbană la versiunile cu indicele „e”, iar cei dornici de motoare în formulă clasică au la alegere propulsoare cu 4 sau 6 cilindri în linie, savuroase în continuare! Un soi de şah-mat, Mercedes C-Class W206, cum ar veni. Vezi mai jos şi un video de prezentare a noii Serii 3.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter