(VIDEO) Acţionare promptă şi exemplară a unui poliţist din România, în raport cu un şofer sfidător

6 Mai 2022, 08:44
Redacţia PiataAuto.md
Prin părţile noastre, adesea în adresa poliţiştilor se spune că sunt prea blânzi cu şoferii tupeişti şi periculoşi, oferindu-se drept exemplu opus felul în care ar acţiona poliţiştii din SUA sau alte ţări, care n-ar tolera o discuţie prea lungă şi ar pune la pământ un asemenea şofer din momentul în care acesta devine periculos şi e clar că nu vrea să se supună. Ei bine, un caz produs de curând în România, însă, arată o acţionare exemplare a unui poliţist în raport cu un asemenea şofer.
Cazul s-a produs la 2 mai 2022, în jurul orei 16:40, în Bucureşti, dar imaginile au fost publicate două zile mai târziu de către sindicatul Sidepol al poliţiştilor din România, drept dovadă a celor întâmplare. Astfel, poliţiştii au oprit un Renault Clio, blocându-l, având informaţii că şoferul a fost implicat într-un accident produs mai devreme şi a fugit de la locul faptei. Când l-au oprit şi i-au cerut iniţial să-şi prezinte actele, acesta a avut un comportament sfidător faţă de poliţişti, cu o serie lungă de replici tupeiste, ajungând până la ameninţări.
Poliţistul şi-a păstrat calmul şi i-a răspuns de fiecare dată clar şi ferm, dar într-un final şoferul a refuzat să-şi prezinte actele şi şi-a închis geamul cu intenţia de a pleca, începând a da în marşarier. Acesta a fost somat să deschidă geamul, să oprească motorul şi să coboare, dar şi aşa a refuzat să se supună, iar situaţia degenerase într-un punct în care era clar că intenţia şoferului era de nesupunere şi pericol de a fugi şi a deveni un risc pentru siguranţa altor oameni. Aşa că poliţistul a acţionat prompt şi exemplar, spărgându-i geamul lateral, deschizându-i uşa şi punându-l cu faţa la pământ, pentru a-l imobiliza şi reţine.

Vezi totul în video-ul de mai jos, publicat de sindicatul poliţiei din România.

Atenţie, imaginile pot avea impact emoţional.
0
3,624
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!