Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Brabus nu mai modifică doar Mercedes şi anunţă primele Rolls-Royce şi Porsche cu tuning semnat oficial de atelierul din Bottrop

18 Mai 2022 - 14:11
Ilie Toma
Ceva important şi major s-a produs la Brabus şi renumitul atelier de tuning nu mai menţine linia sa strategică de a modifica doar modelele Mercedes şi smart, parte din aceeaşi companie. Începând de azi, în mod oficial, Brabus face tuning şi pentru alte mărci, iar acum au fost anunţate la pachet 3 modele noi tratate de atelierul din Bottrop, două Porsche şi unul Rolls-Royce, parte a grupului BMW!
De fapt, şi anunţul de acum câteva luni cu prima motocicletă Brabus, pe baza KTM, era ieşit din tipare, dar acolo cumva nimeni nu şi-a pus întrebări, întrucât e vorba de un alt tip de vehicule, iar Constantin Buschmann, actualul şef al Brabus şi tot el fiul celui care a fondat compania acum 45 de ani, declarase că-şi doreşte extinderea mărcii spre noi teritorii. Şi cum anterior au mai existat incursiuni în domeniul iahturilor, motocicleta a fost văzută ca o expansiune organică.
Acum, însă, e vorba de anunţarea a trei modele noi modificate, care nu sunt Mercedes. De la Porsche — e vorba de legendarul Porsche 911 şi de modelul electric Taycan. Mai simbolic de atât nu se putea. Porsche 911 e modelul pe care-l respectă toţi în lumea auto, mai ales în Germania, iar Brabus s-a abţinut în a-l modifica vreme de 45 de ani, chiar şi cu atelierul său Startech, unde-şi permitea să modifice aproape orice. Acum, însă, Porsche 911 Turbo S Cabriolet a primit primul tratament Brabus din istorie, care-i duce puterea până la o putere imensă, de 820 CP, capabilă de a atinge prima sută în doar 2.5 secunde şi o viteză maximă absolut fenomenală de 340 km/h!
Apoi, Brabus a modificat şi modelul electric Taycan Turbo S. Aici puterea a rămas absolut nemodificată şi s-au operat doar retuşări de design şi o suspensie cu gardă la sol coborâtă.
Şi, poate cea mai fascinantă lansare de azi vine din gama Rolls-Royce, Brabus anunţând un Ghost modificat de specialiştii săi, cu 700 CP sub capotă, scoşi din motorul V12 biturbo de sub capota luxoasei limuzine britanice, parte din grupul BMW. Să ne aşteptăm şi la BMW-uri cu emblemă Brabus în continuare? Noi zicem că acestea vor urma cu siguranţă, dacă tot s-a ajuns acum la Rolls-Royce!
Noul Rolls-Royce cu emblemă Brabus poate accelera de la 0 la 100 km/h în numai 4.5 secunde! Renumite pentru filosofia lor de a livrat putere fără efort, niciun model Rolls-Royce n-a oferit asemenea calităţi dinamice vreodată. Viteza maximă a rămas limitată la 250 km/h, iar modificările au ajuns şi la design, schimbând destul de mult filosofia a ceea ce înseamnă, în general un Rolls-Royce, şi aducându-i condimente pe care unii nu le vor accepta, dar alţii cu siguranţă vor spune că erau exact ceea ce lipsea din gama mărcii opulente.
Una e clar, însă. Brabus a deschis azi o cutie a Pandorei şi asta ar putea avea urmări interesante. Pe de o parte, posibil, colaborarea cu Mercedes se va diminua considerabil, probabil existând deja motive de ce Brabus a luat această decizie. Iar pe de altă parte, vom vedea emblema Brabus aplicată pe mult mai multe mărci şi modele.
Vezi în video-ul de mai jos cum arată noul Rolls-Royce modificat de Brabus.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter