Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Cât de bine arată o Dacia 1310 TLX, fabricată acum 33 de ani, cu 303 mii km parcurşi, a unui arhitect din România

31 Mai 2022 - 21:03
Redacţia PiataAuto.md
Dacia 1300, şi apoi Dacia 1310, e modelul cel mai îndrăgit în memoria celor din România, cel puţin a celor ce au o vârstă de peste 20-30 de ani şi au prins amintiri cu această maşină dominantă în România de cândva. Astăzi, însă, pe drumuri pot fi văzute tot mai puţine maşini, iar puţinele exemplare păstrate într-o stare tehnică şi estetică bună sunt deja adevărate exemplare de colecţie. Ei bine, pe lângă exemplarele ce pretind a avea puţini kilometri parcurşi, e şi mai curios să aflăm cât de bine poate arăta o Dacia 1310, care are parcurşi peste 303,000 km şi care se află în aceleaşi mâini de 30 de ani încoace.
Dacia despre care vorbim azi îi aparţine unui arhitect din România, pe nume Mihai. Acesta e angajat al grupului Renault, la centrul tehnic Titu, iar pasiunea pentru Dacia 1310 a prins-o, ca aproape toţi pasionaţii, de la părinţi. Tatăl său a cumpărat în 1992 maşina pe care o deţine Mihai, ea fiind fabricată în 1989. E o Dacia 1310 TLX, cu un motor de 1.3 litri sub capotă, într-o versiune adorată cândva printre pasionaţii modelului.
Mihai, adultul de azi, spune că a reparat împreună cu tatăl său motorul pe când avea 12 ani şi astfel a prins dragoste şi de construcţia acestei maşini. Azi Dacia sa e într-o stare superb de autentică, având doar uşoare amprente de trecere a timpului, dar arătând totodată incredibil de bine pentru vârsta şi parcursul său.
Odometrul maşinii arată doar puţin peste 3,400 km. Însă proprietarul de azi al maşini ştie cu siguranţă că acel odometru a mai atins de trei ori cifra de 99,999 km şi a luat-o din nou de la zero. Deci, per total, Dacia asta are peste 303,400 km.
Vezi mai jos un scurt video, publicat chiar de grupul Renault, în care Mihai povesteşte scurt despre pasiunea sa şi-şi prezintă bijuteria clasică.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter