(VIDEO) Cum arată şi cum se conduce o Toyota Century cu motor V12 din 2004, modelul de vârf, care se vindea doar în Japonia

30 Mai 2022, 13:06
Redacţia PiataAuto.md
Toyota e unul din cele mai diversificaţi producători în percepţia publică, unii văzând marca niponă ca un producător de maşini practice şi fiabile, alţii ca un producător de offroader-e indestructibile. Dar şi mai puţini o văd ca un producător de limuzine luxoase, cu motor V12 sub capotă. Nu, nu vorbim de Lexus, ci de Toyota, sau mai exact, de modelul Toyota Century, care s-a vândut o bună parte din cariera sa doar în Japonia.
Era cel mai special model din gama producătorului, menţinut în Japonia doar datorită unei tradiţii speciale de a avea prezenţă în acea nişă de vârf. Un jurnalist canadian a anunţat anterior că-şi va cumpăra o maşină electrică, pentru a fi mai în pas cu timpurile. Dar, în cele din urmă, a făcut exact inversul şi a cumpărat o maşină clasică, cu motor V12 — o Toyota Century, pe care şi-a importat-o în Canada din Japonia.
Şi a rămas încântat, dacă e să spunem într-un cuvânt. Şi-a luat colegul şi au explorat împreună maşina, arătând publicului cum e şi cum se conduce, de fapt, o Toyota Century V12, modelul de vârf pentru care Toyota nu calcula niciodată banii şi a implementat mai mult ca pe oricare altul principiul de overengineering.
Vezi mai jos această Toyota Century V12, explorată în detalii.
0
4,686
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!