Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Cum arată un camion militar Tatra 815 blindat, cu sistem de rachete Neptun, din dotarea armatei din Ucraina

18 Mai 2022 - 16:49
Redacţia PiataAuto.md
Camioanele cehe Tatra sunt renumite pentru conceptul tehnic unic în lume, care le face deosebit de capabile la înaintarea în offroad. Iar aceste calităţi, în tandem cu un blindaj bine gândit, fac din aceste camioane şi nişte vehicule militare excepţionale, tocmai de asta, într-un articol de acum câteva săptămâni scriam că fabrica Tatra se bucură de un număr mare de comenzi din sectorul militar în ultimul timp. Camionul despre care vorbim azi, însă, e din dotarea armatei din Ucraina şi a fost filmat încă înainte de începutul actualul război. Totuşi, conotaţia sa a devenit acum uriaşă.
E un Tatra 815 în formulă de tracţiune 8x8, cu blindaj total al cabinei. De fapt, uşile blindate sunt atât de grele, încât se deschid asistat electric, fapt care poate fi auzit în video-ul de mai jos, filmat în Kiev, la o demonstraţie din toamna anului 2021. Acest video oferă, astfel, şi o incursiune rară în interiorul cabinei unui asemenea camion militar modern Tatra, totul fiind gândit pentru rezistenţă în condiţii dificile şi protecţia celor din cabină.
Dar, ceea ce face acest camion conotativ în contextul actualul război din Ucraina, este sistemul său de rachete Neptun, pe care această Tatra le poartă. Da, sunt exact acelaşi tip de rachete, care au distrus crucişătorul Moskva în apele Mării Negre şi l-au trimis la fund. Şi chiar dacă atunci nu s-a menţionat dacă rachete au fost trase de pe o asemenea Tatra sau nu, aceste camioane Tatra cu sistem Neptun pe ele fac parte exact din dotarea apărării liniei maritime a Ucrainei, iar întregul sistem e prevăzut exact pentru a putea contraataca eventuale nave inamice. Şi întrucât misiunea ce implica nava Moskva a fost una de rang maxim în acest război, iar acest camion reprezintă dotarea de vârf în acest sistem de apărare, putem prezuma că anume un asemenea sistem s-a folosit în acea misiune.
Pe lângă asta în video mai sunt filmate alte două camioane din dotarea armatei Ucrainei, inclusiv o Tatra 815 cu un centru de comandă la interior. Camioanele sunt echipate cu motor V8 turbodiesel autentic Tatra, răcit cu aer, de 12.7 litri cilindree şi 408 CP.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter