Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Cum se face mentenanţa servodirecţiei hidraulice la un Mercedes CLS în Africa

9 Mai 2022 - 12:21
Redacţia PiataAuto.md
Pe lângă Mercedesurile clasice, cu milioane de kilometri la bord, în Africa mai există şi exemplare mai proaspete, cum ar fi un Mercedes CLS din prima generaţie C219, produsă între anii 2004 şi 2010. Ei bine, atunci când vine timpul unor lucrări de mentenanţă, aceste maşini tot au parte de condiţii mult mai spartane, or, service-urile oficiale, super curate, cu preţuri pe măsuri, pur şi simplu sunt inaccesibile. Aşa că multe lucrări se fac direct în stradă, într-un mod cât se poate de simplist.
Foto: Mercedes CLS în generaţie C219

Autorul din Congo al unui canal de youtube publică un video cu o asemenea lucrare de schimbare a uleiului din sistemul hidraulic al servodirecţiei. Această generaţie de Mercedes CLS încă nu avea direcţie asistată electric, ci hidraulic, aşa că uleiul trebuie schimbat periodic. Uleiul vechi, însă, s-a dovedit a fi într-o stare atât de tulbure şi degradată, încât a trebuit curăţat întreg sistemul. Metoda curăţării e şi ea discutabilă, ca şi întreg procesul, de altfel, dar asta arată la ce condiţii de exploatare e supusă o asemenea maşină, pe lângă relieful, praful şi mediul de înaintare din jur.
Acest filmuleţ ne face să conştientizăm, pur şi simplu, cât de diverse sunt condiţiile de exploatare ale maşinilor în lumea noastră. Şi nu neapărat din neglijenţă, ci pur şi simplu pentru că nişte condiţii mai bune de exploatare nu sunt posibile în acele regiuni, din motive cât se poate de obiective. Vezi mai jos exploatarea de care are parte acest coupe de lux, cu 4 uşi, în Africa, adorat cândva în gama Mercedes-Benz pentru designul său superb şi motoarele mari şi puternice.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter